• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava

Strokovni nasveti

Vsi nasveti Mehanizacija Male živali Predelava mleka Konjereja Zelenjadarstvo Sadjarstvo in vinogradništvo Poljedeljstvo Govedoreja Center bikovega semena Nasveti za mleko
Strokovni nasveti
25. 09. 2013

Varstvo žit pred pleveli v jesenskem času

Zatiranje plevela v jesenskem času je zaželeno pri zgodnjih setvah in dolgi, topli jeseni, ker je takrat razvoj plevelov hiter in povzroči slab...
Strokovni nasveti
05. 09. 2013

Priloga o namakanju

Strokovna priloga o namakanju se danes, ko je že padlo nekaj dežja, mogoče ne zdi več tako nujna. Vendar menimo, da je prišel čas, ko bomo ko...
Strokovni nasveti
23. 08. 2013

Kdaj silirati, ko se koruza suši?

Slovenska živinoreja, v kateri je govedoreja najmočnejša panoga, si ne more predstavljati pridelave krme brez silažne koruze. Ta je bistvena en...
Strokovni nasveti
21. 08. 2013

S Clerando nad plevele v oljni ogrščice

Čeprav lahko s pravilnim kolobarjem in obdelavo strnišč razraslost plevela močno zmanjšamo, si intenzivne pridelave ne moremo zamisliti brez h...
Strokovni nasveti
31. 07. 2013

Kopeli ali suho čiščenje?

Nega parkljev je ena od kritičnih točk v reji molznic, ki ji mora rejec posvečati posebno pozornost. Poleg plodnostnih motenj in težav z zdravj...
Strokovni nasveti
04. 07. 2013

Zatiranje ameriškega škržatka

Vse vinogradnike opozarjamo, da je sedaj čas za prvo zatiranje ameriškega škržatka, ki je prenašalec zlate trsne rumenice. Ta bolezen, ki jo p...
Strokovni nasveti
02. 07. 2013

Por postaja stabilen vrtnarski pridelek

Med vrtnine, katerih pridelovanja je v Sloveniji vse več in so predvsem vse bolj pomembne v kulinariki, zagotovo lahko uvrstimo tudi por. Na globa...
Strokovni nasveti
01. 07. 2013

Siva grozdna plesen (botritis)

Okužbe s sivo grozdno plesnijo se razvijejo v vlažnem vremenu; predvsem pred trgatvijo, ko se začne grozdje mehčati. V nekaterih letinah pa vel...
Strokovni nasveti
23. 05. 2013

Varstvo pred peronosporo in oidijem

Letošnja dolga zima je botrovala hitremu odganjanju poganjkov vinske trte. Sledile so hitra rast in ugodne vremenske razmere za razvoj peronospore...
Strokovni nasveti
18. 05. 2013

Oskrba paprike in paradižnika na prostem

Papriko in paradižnik, kot toplotno zahtevnejši vrtnini presajamo na prosto šele v maju, ko ni več nevarnosti pozebe in so povprečne dnevne te...
Prejšnja stran 1 ... 67 68 69 70 71 72 73 ... 80 Naslednja stran

Najbolj brano

ds
Novice
28. 12. 2025

Pomoč za kastracijo pujskov do sedmega dneva starosti

DS
Novice
28. 12. 2025

Višje sofinanciranje zavarovalnih premij

Anton Jarc
Tradicionalne, praznične jedi
02. 12. 2025

Bujta repa

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

https://glasdezele.si/wp-content/uploads/2025/06/Casopis_simulacija.png

Preverite kaj vas čaka v tej številki revije
Glas dežele

Vsak mesec novice iz področja vzreje goveda, pridelave zelenjave, gozdarstva, poljedelstva, svetovna borzna poročila….

Naroči

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2025. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke