• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava

Strokovni nasveti

Vsi nasveti Mehanizacija Male živali Predelava mleka Konjereja Zelenjadarstvo Sadjarstvo in vinogradništvo Poljedeljstvo Govedoreja Center bikovega semena Nasveti za mleko
Strokovni nasveti
28. 12. 2012

Bik Vanel

SPV ima 125, PV mleko pa 119, +713 kilogramov za količino mleka. PV meso ima 109, PV fitnes pa 111, kjer posebej izboljšuje: DLŽ 110, PER 120, I...
Strokovni nasveti
27. 12. 2012

Bik Vinzenz

Bik izhaja iz Avstrije in sodi med enega od boljših potomcev po biku Vansteinu. Je vsestranski bik, ki prinaša napredek v številnih lastnostih. ...
Strokovni nasveti
26. 12. 2012

Bik Snow Peak

Je genomik bik eden od prvih sinov mega črno-belega bika na svetu Snow-Mana. Je nosilec ne redkih krvnih linij, zato je za osemenjevanje zelo zani...
Strokovni nasveti
24. 12. 2012

Bik Gepard

Seme bika Geparda je že bilo v ponudbi GPZ, zdaj pa ga spet pounujamo. Bik že dlje časa kotira med 30 najboljših bikov lisaste pasme v Nemčiji...
Strokovni nasveti
02. 11. 2012

Novembrske novosti CBS

Kot vsak mesec, tudi tokrat objavljamo najbolj zanimive bike, ki so prodajnem programu in jih je mogoče naročiti. Ob tem ne spreglejte tudi možn...
Strokovni nasveti
29. 10. 2012

Okrajšave plemenskih vrednosti

V novem katalogu bikov 2012/13 smo uvedli okrajšave za posamezne plemenske vrednosti. Okrajšave bomo sedaj uporabljali tudi v člankih časopisa ...
Strokovni nasveti
08. 10. 2012

Obdelava tal in setev ozimnih žit

Namen obdelave tal je ustvariti primerne razmere za optimalni razvoj sejanih rastlin in s tem za visok in zanesljiv pridelek. V praksi sta uveljavl...
Strokovni nasveti
08. 10. 2012

Tehnologija pridelovanja ozimnih žit

Z ozimnimi žiti pri nas vsako leto posejemo okoli 51.000 hektarjev njiv. Največji delež, okoli 29.000 hektarjev njiv, je posejano s pšenico in ...
Strokovni nasveti
08. 10. 2012

Gnojenje ozimnih žit

Za strokovno utemeljeno gnojenje in s tem doseganje visokih in kakovostnih pridelkov moramo poznati najmanj dva podatka. Prvi je raven založenosti...
Strokovni nasveti
04. 10. 2012

Novo pri črno-beli pasmi (oktober 2012)

Zanesljivost plemenskih vrednosti bika se povečuje s številom njegovih hčera v obračunu, hkrati pa z večanjem števila hčera v obračunu plem...
Prejšnja stran 1 ... 66 67 68 69 70 71 72 ... 77 Naslednja stran

Najbolj brano

EU parlament
Evropa in Svet
03. 09. 2025

EU še bližje dogovoru z Mercosurjem

ds
Novice
03. 09. 2025

Kastracija pujskov po novem

Sladice
20. 08. 2025

Galetta s hruškami in slivami

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

https://glasdezele.si/wp-content/uploads/2025/06/Casopis_simulacija.png

Preverite kaj vas čaka v tej številki revije
Glas dežele

Vsak mesec novice iz področja vzreje goveda, pridelave zelenjave, gozdarstva, poljedelstva, svetovna borzna poročila….

Naroči

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke