• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava

Strokovni nasveti

Vsi nasveti Mehanizacija Male živali Predelava mleka Konjereja Zelenjadarstvo Sadjarstvo in vinogradništvo Poljedeljstvo Govedoreja Center bikovega semena Nasveti za mleko
Strokovni nasveti
27. 03. 2013

Stomp® Aqua – nova oblika in široka uporaba

Stomp® Aqua je preverjen herbicid v novi mikrokapsulirani obliki. Zdaj je enostavnejši za uporabo, ima dolgotrajnejše delovanje, ši...
Strokovni nasveti
25. 02. 2013

Kam bomo letos sadili krompir

Kam bomo letos sadili krompir? To je eno od osnovnih vprašanj, ki se nam zastavljajo že pred nakupom semena. Odgovor je preprost: na njivo ali v ...
Strokovni nasveti
02. 01. 2013

Tradicionalni Dan krompirja

V Gornjih Praprečah na Dolenjskem, kjer ima Agrosaat prodajno skladišče, je potekal že tradicionalni Dan krompirja. Udeleženci, zvesti pridelo...
Strokovni nasveti
08. 10. 2012

Obdelava tal in setev ozimnih žit

Namen obdelave tal je ustvariti primerne razmere za optimalni razvoj sejanih rastlin in s tem za visok in zanesljiv pridelek. V praksi sta uveljavl...
Strokovni nasveti
08. 10. 2012

Tehnologija pridelovanja ozimnih žit

Z ozimnimi žiti pri nas vsako leto posejemo okoli 51.000 hektarjev njiv. Največji delež, okoli 29.000 hektarjev njiv, je posejano s pšenico in ...
Strokovni nasveti
08. 10. 2012

Gnojenje ozimnih žit

Za strokovno utemeljeno gnojenje in s tem doseganje visokih in kakovostnih pridelkov moramo poznati najmanj dva podatka. Prvi je raven založenosti...
Strokovni nasveti
04. 06. 2012

Zatiranje plevelov po vzniku koruze in plevela

V posevku koruze zatiramo plevele v fazi štirih in več razgrnjenih listov, saj je do takrat tudi  vzniknila večina vrst plevelov. ...
Strokovni nasveti
09. 05. 2012

Koruza in kolobar

Glede kolobarja koruza ni občutljiva, saj vemo, da jo lahko pridelujemo v monokulturi. Vendar je pri nas pridelovanje koruze v monokulturi omejeno...
Strokovni nasveti
09. 05. 2012

Koruza – zrnje ali silaža

Pri nas večina kmetov prideluje koruzo za potrebe prehrane za živali na lastnih kmetijah, je pa koruza tudi tržna poljščina. Zaradi ukrepov km...
Strokovni nasveti
10. 04. 2012

Varstvo koruze pred pleveli

Za doseganje  visokih in kakovostnih pridelkov je nujna zgodnja setev, pravočasno opravljena agrotehnična opravila ter zatiranje plevelov. Visok...
Prejšnja stran ... 33 Naslednja stran

Najbolj brano

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

ds
Slovenija
12. 05. 2025

Razpis za nadstandardne zahteve za govedo

mkgp
Nasveti za mleko
12. 05. 2025

Objavljen priročnik za učitelje o mleku »Belo, okusno, hranljivo«

dr. Jože Podgoršek
Dogodki
08. 01. 2025

15. zelenjadarske urice

https://glasdezele.si/wp-content/uploads/2021/12/Casopis_simulacija.png

Preverite kaj vas čaka v tej številki revije
Glas dežele

Vsak mesec novice iz področja vzreje goveda, pridelave zelenjave, gozdarstva, poljedelstva, svetovna borzna poročila….

Naroči

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke