• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava

Strokovni nasveti

Vsi nasveti Mehanizacija Male živali Predelava mleka Konjereja Zelenjadarstvo Sadjarstvo in vinogradništvo Poljedeljstvo Govedoreja Center bikovega semena Nasveti za mleko
Strokovni nasveti
09. 03. 2012

Spomladansko varstvo žit pred pleveli

S prihajajočimi višjimi temperaturami in začetkom vegetacije je nastopila potreba po prvem dognojevanju žit. Posebno pozornost pa moramo nameni...
Strokovni nasveti
28. 02. 2012

Pleveli v žitih

S setvijo ozimnih žit smo lani končali pravočasno. Posevki žit so imeli na voljo zadostne količine vlage za dober vznik, saj je v zadnji tretj...
Strokovni nasveti
28. 02. 2012

Zatiranje bolezni ječmena

Ječmen napada veliko bolezni. Raziskave kažejo, da je teh nekaj več kot dvesto, vendar pa večjo gospodarsko škodo lahko pri nepravilnem ali ne...
Strokovni nasveti
27. 02. 2012

Krompir – nekoč paradna disciplina

V zadnjih letih smo na trgu s krompirjem in pri njegovi porabi v Sloveniji priča velikim spremembam. Žal ne v dobro pridelave in porabe, saj oboj...
Strokovni nasveti
27. 02. 2012

Spomladansko varstvo ogrščice

Oljna ogrščica postaja čedalje pomembnejša poljščina. Da bi dosegli zahteve EU po proizvodnji biodizla, bi morali površine, zasejane z oljno...
Strokovni nasveti
22. 09. 2011

Setev tretiranega semena žit

Tretiranje semen kmetijskih rastlin z različnimi sredstvi zato, da bi jih zaščitili pred boleznimi in škodljivci, sega daleč v zgodovino. ...
Strokovni nasveti
21. 09. 2011

Pravočasno spravilo silažne koruze – izjemen učinek

Vsako leto je drugačno in ima posebne vremenske razmere, ki nedvomno vplivajo na dozorevanje koruze ter njeno primernost za siliranje in spravilo ...
Strokovni nasveti
25. 08. 2011

Jesensko varstvo oljne ogrščice

Oljna ogrščica postaja čedalje pomembnejša poljščina na naših poljih. V letu 2011 je bilo požete nekaj več kot 5.000 hektarjev. ...
Strokovni nasveti
08. 08. 2011

Spravilo poznega krompirja

Za nemoten izkop poznega krompirja odstranimo ostanke krompirjevke in morebitnih plevelov v nasadu. Krompirjevko lahko uničimo kemično (reglone, ...
Strokovni nasveti
26. 07. 2011

Pridelava oljne ogrščice

Oljno ogrščico v zadnjih letih na slovenskih njivskih površinah pridelujemo v obsegu okrog 4500 hektarjev. ...
Prejšnja stran ... 33 Naslednja stran

Najbolj brano

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

ds
Slovenija
12. 05. 2025

Razpis za nadstandardne zahteve za govedo

mkgp
Nasveti za mleko
12. 05. 2025

Objavljen priročnik za učitelje o mleku »Belo, okusno, hranljivo«

dr. Jože Podgoršek
Dogodki
08. 01. 2025

15. zelenjadarske urice

https://glasdezele.si/wp-content/uploads/2021/12/Casopis_simulacija.png

Preverite kaj vas čaka v tej številki revije
Glas dežele

Vsak mesec novice iz področja vzreje goveda, pridelave zelenjave, gozdarstva, poljedelstva, svetovna borzna poročila….

Naroči

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke