• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava

Strokovni nasveti

Vsi nasveti Mehanizacija Male živali Predelava mleka Konjereja Zelenjadarstvo Sadjarstvo in vinogradništvo Poljedeljstvo Govedoreja Center bikovega semena Nasveti za mleko
Strokovni nasveti
26. 12. 2013

Ponarejena fitofarmacevtska sredstva

Ravno tako kot izdelki, ki so zaščiteni z blagovno znamko, so tudi fitofarmacevtska sredstva (v nadaljevanju FFS) tarča ponarejevalcev. Ponareja...
Strokovni nasveti
12. 12. 2013

Novo v tehnologiji pridelave koruze

V Murski Soboti smo konec prejšnjega tedna pripravili Seminar Easy Start® TE-Max. Mikrogranulirano gnojilo za zagon rasti zagotavlja...
Strokovni nasveti
28. 11. 2013

Podaljšanje obdobja gnojenja

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je izdala Dovoljenje za podaljšanje obdobja gnojenja s tekočimi organskimi gnojili. ...
Strokovni nasveti
16. 10. 2013

Zatiranje plevelov na travinju, posevkih detelj in lucerne

Letošnje ekstremno vroče in suho poletje je izredno prizadelo travnike, deteljno-travne mešanice kot tudi ostale krmne posevke. Zaradi redkejše...
Strokovni nasveti
02. 10. 2013

Apnenje

Med pomembne kazalnike rodovitnosti tal spada tudi reakcija tal, ki jo izražamo s pH vrednostjo, in ki pove, ali so tla kisla ali bazična. ...
Strokovni nasveti
30. 09. 2013

Načini namakanja

V članku bomo opisali samo tiste načine namakanja in namakalno opremo, ki so primerni za naravne danosti ter tehnične in tehnološke razmere v S...
Strokovni nasveti
25. 09. 2013

Varstvo žit pred pleveli v jesenskem času

Zatiranje plevela v jesenskem času je zaželeno pri zgodnjih setvah in dolgi, topli jeseni, ker je takrat razvoj plevelov hiter in povzroči slab...
Strokovni nasveti
05. 09. 2013

Priloga o namakanju

Strokovna priloga o namakanju se danes, ko je že padlo nekaj dežja, mogoče ne zdi več tako nujna. Vendar menimo, da je prišel čas, ko bomo ko...
Strokovni nasveti
21. 08. 2013

S Clerando nad plevele v oljni ogrščice

Čeprav lahko s pravilnim kolobarjem in obdelavo strnišč razraslost plevela močno zmanjšamo, si intenzivne pridelave ne moremo zamisliti brez h...
Strokovni nasveti
27. 03. 2013

Vrstvo žit pred pleveli

S prihajajočimi višjimi temperaturami in začetkom vegetacije bo nastopila potreba po prvem dognojevanju ter zatiranju plevela v žitu. ...
Prejšnja stran ... 33 Naslednja stran

Najbolj brano

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

ds
Slovenija
12. 05. 2025

Razpis za nadstandardne zahteve za govedo

mkgp
Nasveti za mleko
12. 05. 2025

Objavljen priročnik za učitelje o mleku »Belo, okusno, hranljivo«

dr. Jože Podgoršek
Dogodki
08. 01. 2025

15. zelenjadarske urice

https://glasdezele.si/wp-content/uploads/2021/12/Casopis_simulacija.png

Preverite kaj vas čaka v tej številki revije
Glas dežele

Vsak mesec novice iz področja vzreje goveda, pridelave zelenjave, gozdarstva, poljedelstva, svetovna borzna poročila….

Naroči

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke