• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava

Strokovni nasveti

Vsi nasveti Mehanizacija Male živali Predelava mleka Konjereja Zelenjadarstvo Sadjarstvo in vinogradništvo Poljedeljstvo Govedoreja Center bikovega semena Nasveti za mleko
Strokovni nasveti
01. 09. 2014

Cleranda – varstvo oljne ogrščice pred pleveli

Čeprav lahko s pravilnim kolobarjem in obdelavo strnišč prisotnost plevela močno zmanjšamo, si intenzivne pridelave ne moremo zamisliti brez u...
Strokovni nasveti
23. 05. 2014

Varstvo krompirja

NOV za aktivno in učinkovito preprečitev in širjenje okužb s krompirjevo plesnijo (Phytophthora infestans) je fungicid Enervin
Strokovni nasveti
28. 04. 2014

Pridelava fižola za zrnje

Nizek fižol za zrnje sejemo v maju na medvrstno razdaljo 50 do 60 cm in razdaljo v vrsti na 4 do 5 cm, kar pomeni gostoto od 400.000 do 500.000 ra...
Strokovni nasveti
23. 04. 2014

Varstvo žit pred boleznimi

V času začetka kolenčenja ter sočasno s pričakovanimi vremenskimi pogoji (višje temperature, vlaga) se začnejo pojavljati bolezni žit. V te...
Strokovni nasveti
22. 04. 2014

Osnovni pogoj za visok pridelek koruze

Koruza je v Sloveniji najpomembnejša poljščina predvsem zaradi velikega potenciala za pridelek hranilnih snovi in energije ter dokaj nizkih stro...
Strokovni nasveti
17. 04. 2014

Tehnološki ukrepi za pridelavo koruze

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) je na svoji spletni strani objavilo brošuro »Tehnološki ukrepi pri pridelavi koruze za zmanjšanje ob...
Strokovni nasveti
01. 04. 2014

S pravilnim gnojenjem varujemo okolje

Pomlad je čas gnojenja. S pravilnim gnojem rastlinam dodajamo le tiste in toliko hranil kot jih potrebujejo za normalno rast oziroma doseganje že...
Strokovni nasveti
26. 03. 2014

Varstvo krompirja spomladi

Krompir je četrta najpomembnejša poljščina v prehrani ljudi. Pomembno vlogo je odigral tudi v zgodovini selitve narodov. ...
Strokovni nasveti
24. 03. 2014

Kako najceneje namolsti več mleka?

Trenutno »zgodovinsko visoke« cene mleka seveda spodbujajo govedorejce k razmišljanju, kako prirejo mleka povečati. Pa ne samo kako ga več nam...
Strokovni nasveti
24. 02. 2014

Začetno gnojenje koruze

Koruza kot ena najpomembnejših svetovnih poljščin je vseskozi predmet raziskav v luči nenehnega stremljenja za višji...
Prejšnja stran ... 33 Naslednja stran

Najbolj brano

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

ds
Slovenija
12. 05. 2025

Razpis za nadstandardne zahteve za govedo

mkgp
Nasveti za mleko
12. 05. 2025

Objavljen priročnik za učitelje o mleku »Belo, okusno, hranljivo«

dr. Jože Podgoršek
Dogodki
08. 01. 2025

15. zelenjadarske urice

https://glasdezele.si/wp-content/uploads/2021/12/Casopis_simulacija.png

Preverite kaj vas čaka v tej številki revije
Glas dežele

Vsak mesec novice iz področja vzreje goveda, pridelave zelenjave, gozdarstva, poljedelstva, svetovna borzna poročila….

Naroči

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke