• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Vlaganje kumaric

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
10. 07. 2017

Vlaganje kumaric

Sestavine

  • mlade kumarice (kolikor jih imamo)
  • 1 l kisa za vlaganje
  • 2,5 l voda
  • 1,5 jušne žlice soli
  • 3 jušne žlice sladkorja
  • poper v zrnu
  • 3 lovorove liste
  • začimbe za vlaganje kumaric

Priprava

Kumarice operemo in si pri tem pomagamo z mehko ščetko. Damo jih na cedilo in pustimo, da se osušijo. Naložimo jih v kozarce, ne pretesno in če so manjši (na primer do pol litra) dodamo četrt čajne žličke začimb za vlaganje, v večje kozarce (1 l) pa pol čajne žličke. Kis, vodo, sol, sladkor, poper in lovorove liste zavremo. Z zajemalko vlivamo vreli kis v kozarce. Vsakega sproti zapremo, obrnemo na glavo in tako preverimo, če smo ga res dobro zaprli in zavijemo v odejo, da se hladi približno dva dni. Če nismo prepričani v svoje sterilno delo, kozarce naložimo v pečico in jih pasteriziramo 20 minut pri 70 ºC. Potem pa v odejo, za dva dni, nato pa na hladno in v temo. Če pa želit hrustljave kumarice sredi zime, je bolje, da jih na pasterizirate, tudi če so nekoliko debeljše in večje.

Prejšnja novica
Recepti
08. 11. 2016

Sveža kakijeva solata

Naslednja novica
Recepti
28. 11. 2017

Čokoladni kolač -enostaven

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke