Rdeče zelje s krompirjem
Sestavine
- 1 kg rdečega zelja
- 2 rdeči čebuli
- 600 g krompirja
- 1 žlica masla, pol žličke olja
- 2 dl rdečega vina
- 1 žlička sladkorja
- pol žličke cimeta, kumina poper, majaron, sol
- zelenjavna jušna kocka in voda
Postopek
Zelje očistimo in narežemo na rezance (širike pol centimetra), čebulo pa na tenke kolobarje. V široki nizki ponvi segrejemo maslo in olje ter prepražimo čebulo. Ko slednja postekleni, dodamo zelje, sol, sladkor, cimet in kumino ter vse skupaj zalijemo z vinom in dušimo 15 minut. Nato dodamo jušno kocko in približno pol litra vode. Krompir olupimo in narežemo na manjše koščke ter ga skuhamo v slani vodi (potem ko zavre, je kuhan v približno 10 minutah). Odcedimo ga in dodamo zelju ter premešamo. Na koncu pa dodamo še mleti poper in majaron.