• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Polnjena čebula

Deli

Natisni

Franc Uršič
19. 07. 2018

Polnjena čebula

Foto: Franc Uršič

Sestavine

  • 5-6 debelejših čebul (najbolje srebrnjak)
  • pol kilograma govedine
  • pol kilograma svinjine
  • dve pesti riža
  • 10dag pancete
  • sol
  • poper
  • česen
  • ostale začimbe, ki so vam všeč

Priprava

Čebuli odstranimo odvečne olupke in jo približno 15 minut kuhamo v rahlo slanem kropu. Ko je čebula kuhana jo s penovko preložimo v mrzlo vodo. Riž skuhamo do treh četrtin. Med tem časom zmeljemo meso in panceto ter pripravimo zmes kot za polnjene paprike. Nekateri v zmes dodajo tudi jajce, lahko pa tudi nekaj žlic skute. Ohlajeno čebulo previdno izrinemo, tako, da ostanejo »skodelice«, ki ima samo eno plast, in zložimo v pekač. Nato čebulne »skodelice« napolnimo s pripravljeno zmesjo.
Čebulo, ki nam ostane drobno sesekljamo, prepražimo, dodamo ostanek mesne zmesi, ter skuhamo haše, z nekoliko več pasiranega paradižnika in mlete paprike. Haše polijemo čez polnjeno čebulo in damo v pečico na 180 °C za eno uro.
Poleg postrežemo krompir v kosih, ali pa kar kos kruha.

Dober tek!

Prejšnja novica
Recepti
28. 11. 2017

Čokoladni kolač -enostaven

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
10. 09. 2018

Polnjene paprike s skuto

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke