• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Poletni sendvič

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
08. 08. 2024

Poletni sendvič

ds
Foto Darinka Sebenik
Sestavine
  • 4 rezine kruha (domač, sendvič, polnozrnat, s semeni …)
  • sveži sir (v tipu philadelphia ali kozji sir …)
  • 4 zreli paradižniki, volovsko srce ali pelati
  • 1 rdeča čebula
  • malo peteršilja, bazilika, balzamični kis, oljčno olje, sol

Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine; rezine 10–15 minut namakamo v vodi, ki smo ji dodali malo sladkorja, nato jih poberemo iz vode, odcedimo in osušimo.
Paradižnik dobro operemo, prerežemo ga na pol, odstranimo mu semena in ga narežemo na majhne koščke, to premešamo s čebulo in dodamo malo soli, oljčno olje in balzamični kis.
Rezine kruha popečemo, namažemo s svežim sirom in dopolnimo z mešanico paradižnika in čebule, potresemo s peteršiljem in baziliko, ki smo ju sesekljali.

Prejšnja novica
Sladice
02. 08. 2024

Jabolčna pita – klasična

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
20. 12. 2024

Kroglice iz sira, testenin in čipsa

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke