Poletni sendvič
Sestavine
- 4 rezine kruha (domač, sendvič, polnozrnat, s semeni …)
- sveži sir (v tipu philadelphia ali kozji sir …)
- 4 zreli paradižniki, volovsko srce ali pelati
- 1 rdeča čebula
- malo peteršilja, bazilika, balzamični kis, oljčno olje, sol
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine; rezine 10–15 minut namakamo v vodi, ki smo ji dodali malo sladkorja, nato jih poberemo iz vode, odcedimo in osušimo.
Paradižnik dobro operemo, prerežemo ga na pol, odstranimo mu semena in ga narežemo na majhne koščke, to premešamo s čebulo in dodamo malo soli, oljčno olje in balzamični kis.
Rezine kruha popečemo, namažemo s svežim sirom in dopolnimo z mešanico paradižnika in čebule, potresemo s peteršiljem in baziliko, ki smo ju sesekljali.