• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Mesne jedi
  • Krvavica iz ponve

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
15. 01. 2025

Krvavica iz ponve

DS
Krvavica s kislim zeljem in krompirjem v koščkih (foto DS)
Sestavine
  • krvavice
  • maščoba za pečenje

Postopek
Krvavico ali večje število pred pečenjem vzamemo iz hladilnika za 10 do 20 minut. Če je črevo poškodovano, bo med pečenjem zagotovo počila. V široko, nekoliko višjo ponev damo olje in še hladne krvavice položimo na hladno maščobo. Če uporabimo mast, pa jo malo razmažemo po krvavicah in damo na ponev s pomazano stranjo. Ob špilah ali koncih jo nekajkrat prebodemo z zobotrebcem. Prižgemo ogenj, ponev pokrijemo s stekleno, po možnosti povišano pokrovko in pazimo, da je temperatura nizka, kajti le tako bomo dosegli počasno in dobro pečenje. Po približno 15 minutah pečenja krvavico obrnemo s pomočjo široke ploščate kuhalnice, da jih ne poškodujemo in pečemo na zmernem ognju še 5 do 10 minut.
Če imamo zamrznjene krvavice je postopek na začetku enak. Po desetih minutah pa krvavico prvič obrnemo in spet pokrijemo s pokrovko. Nato po 10 minutah obrnemo še enkrat in nato naslednjih 10 minut pečemo v odprti ponvi na nizkem ognju. Krvavico damo na krožnik skupaj z dušenim kislim zeljem, dušeno kislo repo ali krompirjem v koščkih.

Prejšnja novica
Sladice
20. 12. 2024

Jabolčna pita s kislo smetano

Naslednja novica
Brezmesne slane jedi
04. 02. 2025

Ajdova kaša z zelenjavo

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke