Krvavica iz ponve
Sestavine
- krvavice
- maščoba za pečenje
Postopek
Krvavico ali večje število pred pečenjem vzamemo iz hladilnika za 10 do 20 minut. Če je črevo poškodovano, bo med pečenjem zagotovo počila. V široko, nekoliko višjo ponev damo olje in še hladne krvavice položimo na hladno maščobo. Če uporabimo mast, pa jo malo razmažemo po krvavicah in damo na ponev s pomazano stranjo. Ob špilah ali koncih jo nekajkrat prebodemo z zobotrebcem. Prižgemo ogenj, ponev pokrijemo s stekleno, po možnosti povišano pokrovko in pazimo, da je temperatura nizka, kajti le tako bomo dosegli počasno in dobro pečenje. Po približno 15 minutah pečenja krvavico obrnemo s pomočjo široke ploščate kuhalnice, da jih ne poškodujemo in pečemo na zmernem ognju še 5 do 10 minut.
Če imamo zamrznjene krvavice je postopek na začetku enak. Po desetih minutah pa krvavico prvič obrnemo in spet pokrijemo s pokrovko. Nato po 10 minutah obrnemo še enkrat in nato naslednjih 10 minut pečemo v odprti ponvi na nizkem ognju. Krvavico damo na krožnik skupaj z dušenim kislim zeljem, dušeno kislo repo ali krompirjem v koščkih.