• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Mesne jedi
  • Goveja počasi pečena plečka

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
07. 09. 2023

Goveja počasi pečena plečka

Sebastjan Jarc
Foto Sebastjan Jarc
Sestavine
  • večji kog goveje plečke
  • 2 dl goveje juhe
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 4 stroki česna
  • 1 kos čilija
  • 2 žlici goste paradižnikove mezge
  • 3 čajne žličke kumine
  • 1 žlička mlete rdeče sladke paprike
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička soli, rezino limete
  • 2 rdeči čebuli

Postopek

Preden začnemo peči meso v posodi zmešamo govejo juho, jabolčni kis, drobno nasekljan česen, drobno narezan strok suhega čilija (skupaj s semeni), paradižnikovo mezgo, mleto papriko, origano, kumino in sol ter čebulo, ki jo olupimo in razrežemo na četrtine. Vse skupaj zlijemo v pekač, ki smo ga namastili in vanj že prej položili surov kos goveje plečke. Pekač pokrijemo s steklenim pokrovom, če ga nimamo, pa z alufolijo, in damo v pečico, ki smo jo prej ogreli na 150ºC. Po dveh urah pekač odkrijemo, meso obrnemo in pokrijemo nazaj ter pečemo še tri ure. Občasno preverimo, ali je dovolj soka, da se nam meso ne prime na dno pekača ali zažge. Ko je pečeno, je temno in tako mehko, da ga lahko raztrgamo z vilicami. Naložimo ga na krožnik, posujemo z na lističe narezano rdečo čebulo in dodamo rezino limete ter zraven postrežemo še skledo sezonske solate.
Tako pripravljeno meso lahko shranimo v nepredušno zaprti posodi v hladilniku za teden dni in ga pripravljamo za vmesne hladne obroke. Lahko pa pečeno in raztrgano meso razdelimo na porcije in shranimo v zamrzovalnik za največ pol leta.

Prejšnja novica
Mesne jedi
05. 06. 2023

Kuhana govedina v solati

Naslednja novica
Sladice
24. 01. 2024

Buhteljni

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke