Čokoladni kolač -enostaven
Sestavine
- 20 dag masla
- 20 dag čokolade (grenke, in s 43 % kakava)
- 2 žlički kakava
- 4 jajca
- 20 dag mletih mandljev
- 20 dag sladkorja
- 1 vanilijin sladkor
- ščepec soli
- pol vrečke pecilnega praška
- mleti sladkor za posip
- kalup dolžine 32 centimetrov
Priprava
Čokolado razlomimo in damo v posodo nad vročo vodo ter jo stopimo. Dodamo še maslo, da se stopi. V drugi posodi stepemo jajca, sladkor in vanilijin sladkor ter sol. Ko masa naraste in je čvrsta, vmešamo še mlete mandlje. Vse skupaj pa vlijemo v stopljeno čokolado in nato maso prelijemo v dobro namaščen pekač. Damo ga v pečico, ki smo jo ogreli na 170 ºC, in pečemo približno 60 minut. Potem s paličico preizkusimo, ali je kolač pečen. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice, z nožem ga obrežemo ob robovih pekača in v njem tudi ohladimo. Hladnega stresemo na servirni krožnik ter posujemo s sladkorjem v prahu, narežemo na rezine in ponudimo s čajem ali kavo.