Piščanec s koščki špargljev
Sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože
- 500 g špargljev
- lonček kisle smetane
- nekaj žlic vode, žlička karija, poper, bazilika
- 2 dl naribanega sira
Postopek
Piščančje prsi narežemo na centimeter velike koščke in jih posolimo. Šparglje operemo in narežemo na 2 centimetra dolge valjčke ter jih dodamo koščkom piščanca. Vse skupaj premešamo in prelijemo s kislo smetano, ki smo jo malo posolili ter razredčili z vodo. Dodamo še poper, kari, baziliko in stresemo v namaščen pekač ter prekrijemo z alufolijo. Pekač potisnemo v pečico, ki smo jo prej segreli na 180 ºC, za 20 minut. Potem
odstranimo alufolijo, povrh potresemo s sirom in zapečemo, da dobimo lepo rjavo skorjico.
Ponudimo jih lahko tople ali hladne.