• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Zelenjavno mesne jedi
  • Piščanec s koščki špargljev

Deli

Natisni

Tatjana Fugger
03. 04. 2024

Piščanec s koščki špargljev

Fotokabina
foto: Fotokabina
Sestavine
  • 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 500 g špargljev
  • lonček kisle smetane
  • nekaj žlic vode, žlička karija, poper, bazilika
  • 2 dl naribanega sira

Postopek

Piščančje prsi narežemo na centimeter velike koščke in jih posolimo. Šparglje operemo in narežemo na 2 centimetra dolge valjčke ter jih dodamo koščkom piščanca. Vse skupaj premešamo in prelijemo s kislo smetano, ki smo jo malo posolili ter razredčili z vodo. Dodamo še poper, kari, baziliko in stresemo v namaščen pekač ter prekrijemo z alufolijo. Pekač potisnemo v pečico, ki smo jo prej segreli na 180 ºC, za 20 minut. Potem
odstranimo alufolijo, povrh potresemo s sirom in zapečemo, da dobimo lepo rjavo skorjico.
Ponudimo jih lahko tople ali hladne.

Prejšnja novica
Sladice
24. 01. 2024

Buhteljni

Naslednja novica
Sladice
04. 06. 2024

Češnjev zavitek iz skutnega testa

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke