Piščančja bedra s krompirjem
Sestavine
Sestavine (za 4 osebe)
- 8 piščančjih beder
- 4 velike krompirje
- 1 rdeča paprika
- 200 g šampinjonov
- 1 manjša rdeča čebula
- 4 stroki česna
- neosmukana vejica rožmarina, solj, olje
Postopek
Bedra očistimo, nasolimo, naoljimo, jih zložimo v pekač ter damo v pečico, ki smo jo prej ogreli na 200 °C, ter pečemo 30 minut. Med tem v drugi posodi zmešamo olupljen in na večje kose narezan krompir, na listke narezano čebulo ter na trakove narezano papriko. Gobice očistimo in prerežemo na pol, dodamo listke rožmarina ali pa celo vejico, olje in sol ter vse to priložimo piščancu. Temperaturo v pečici zvišamo na 220 ºC in pečemo še približno 25 minut (poskusimo krompir, če je dovolj mehak). Nekaj minut preden končamo pečenje, dodamo še drobno narezan česen.