• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Mesne jedi
  • Piščančja bedra s krompirjem

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
03. 04. 2024

Piščančja bedra s krompirjem

Sebastjan Jarc
Foto Sebstjan Jarc

Sestavine

Sestavine (za 4 osebe)
  • 8 piščančjih beder
  • 4 velike krompirje
  • 1 rdeča paprika
  • 200 g šampinjonov
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 4 stroki česna
  • neosmukana vejica rožmarina, solj, olje

Postopek

Bedra očistimo, nasolimo, naoljimo, jih zložimo v pekač ter damo v pečico, ki smo jo prej ogreli na 200 °C, ter pečemo 30 minut. Med tem v drugi posodi zmešamo olupljen in na večje kose narezan krompir, na listke narezano čebulo ter na trakove narezano papriko. Gobice očistimo in prerežemo na pol, dodamo listke rožmarina ali pa celo vejico, olje in sol ter vse to priložimo piščancu. Temperaturo v pečici zvišamo na 220 ºC in pečemo še približno 25 minut (poskusimo krompir, če je dovolj mehak). Nekaj minut preden končamo pečenje, dodamo še drobno narezan česen.

Prejšnja novica
Sladice
24. 01. 2024

Buhteljni

Naslednja novica
Sladice
04. 06. 2024

Češnjev zavitek iz skutnega testa

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke