• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Sladice
  • Ocvrte miške z jabolki

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
30. 03. 2022

Ocvrte miške z jabolki

Miške za jabolki, brez kvasa
Sestavine
  • 300 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlici sladkoraja, sol
  • 1,5 dl kisle smetane
  • 1 dl mleka
  • 1 vanilijin sladkor
  • cimet, sok pol limone
  • 2 jajci
  • olje za cvrtje
Sestavnie za posip
  • kristalni sladkor
  • cimet

Postopek

Moki dodamo pecilni prašek in ščep soli in jo presejemo. Naribamo obe jabolki, dodamo jima žlico sladkorja, premešamo in pustimo stati, da se izloči nekaj soka. Rumenjakoma dodamo žlico sladkorja, premešamo, dodamo kislo smetano in mleko ter zmešamo. Vse to dodamo v moko in naredimo zmes, ki ji dodamo neodcejena jabolka, ki smo jih prej potresli z nekaj cimeta, in premešamo. Beljakom dodamo ščep soli in jih začnemo stepati; ko postanejo bela, dodamo vaniljin sladkor in stepamo toliko časa, da dobi sneg vrhove, ne sme pa biti pretrd. Vse skupaj vmešamo v moko z jabolki in ne mešamo veliko, da ne uničimo učinka beljaka.

Olje naj bo ogreto na 160 °C in z žlico, ki smo jo pomočili v hladno vodo, odmerjamo maso za miške. Pečemo jih po tri minute na vsaki strani. Ko so pečene, jih poberemo s penovko na čisto papirnato brisačko, in ko so hladne, jih povaljamo v kristalnem sladkorju, ki smo mu dodali cimet. Miške so sočne tudi naslednji dan.

Prejšnja novica
Mesne jedi
02. 03. 2022

Gratiniran brstični ohrovt

Naslednja novica
Zelenjavno mesne jedi
04. 04. 2022

Piščančji file z zeleno solato

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke