• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Marelične rezine

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
29. 06. 2022

Marelične rezine

Anton Jarc
Foto Anton Jarc
Sestavine za testo
  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • rum, linonina lupinica
Sestavine za nadev
  • 800 g marelic
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 dl sladke smetane
  • sladkor v prahu za posip

Priprava biskvita
Jajca in sladkor stepamo toliko časa (to lahko traja tudi več kot pet minut), da masa ne kapne od metlic mešalca in je res čvrsta. Potem pa z žlico počasi dodajamo moko in nežno vmešamo z vilico. Testo vlijemo v torni model in damo peči v pečico, ki smo jo prej ogreli na 200 ºC, po 10 minutah pa temperaturo znižamo na 180 stopinj in pečemo še dobrih 10 minut, da je zlato rumene barve. Nato ga ohladimo in pokapljamo z maraskinom (model odpremo in preverimo, če lahko biskvit brez težav vzamemo iz njega), nato pa dodamo nadev.
Priprava nadeva
Marelicam odstranimo peške in jih narežemo na tenke rezine. Sladkor segrejemo, da karamelizira, in nato dodamo narezane marelice ter jih mešamo približno minuto. Biskvit razvijemo in marelice razporedimo po biskvitu, ko se nadev ohladi, ga povrh namažemo še s stepeno sladko smetano. Rolado zavijemo, razrežemo na rezine in potresemo s sladkorjem ter ponudimo.

Prejšnja novica
Recepti
23. 06. 2022

Sočna pita iz borovnic

Naslednja novica
Recepti
30. 08. 2022

Slivovi cmoki iz skutnega testa

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke