Marelične rezine

Sestavine za testo
- 6 jajc
- 6 žlic sladkorja
- 6 žlic moke
- rum, linonina lupinica
Sestavine za nadev
- 800 g marelic
- 5 žlic sladkorja
- 1 dl sladke smetane
- sladkor v prahu za posip
Priprava biskvita
Jajca in sladkor stepamo toliko časa (to lahko traja tudi več kot pet minut), da masa ne kapne od metlic mešalca in je res čvrsta. Potem pa z žlico počasi dodajamo moko in nežno vmešamo z vilico. Testo vlijemo v torni model in damo peči v pečico, ki smo jo prej ogreli na 200 ºC, po 10 minutah pa temperaturo znižamo na 180 stopinj in pečemo še dobrih 10 minut, da je zlato rumene barve. Nato ga ohladimo in pokapljamo z maraskinom (model odpremo in preverimo, če lahko biskvit brez težav vzamemo iz njega), nato pa dodamo nadev.
Priprava nadeva
Marelicam odstranimo peške in jih narežemo na tenke rezine. Sladkor segrejemo, da karamelizira, in nato dodamo narezane marelice ter jih mešamo približno minuto. Biskvit razvijemo in marelice razporedimo po biskvitu, ko se nadev ohladi, ga povrh namažemo še s stepeno sladko smetano. Rolado zavijemo, razrežemo na rezine in potresemo s sladkorjem ter ponudimo.