Bučkini polpeti
Sestavine
- 2 večji bučki (900 g)
- 2 jajci
- 100 g drobtin
- 1 šalotka
- 1 srednje velika bela čebula
- nekaj vejic petršilja, sol, olje za pečenje
Postopek
Bučki olupimo in naribamo, solimo ter pustimo stati pol ure v hladilniku. Če imate cedilo s posodo je tudi zelo priročno, ker bučke samo dvignete malo potlačile in odvečna tekočina odteče. Naribane bučke damo v drugo posodo, dodamo nasekljano čebulo in šalotko ter peteršilj. Poskusimo slanost in dodamo še soli, če je potrebno, nato pa dolijemo dve stepeni jajci in dodamo drobtine. V večji ponvi razgrejemo maščobo in nanjo z žlico nalagamo bučkino maso ter potlačimo, da dobimo nekakšen polpet. Pečemo na srednji temperaturi in ko dobi na spodnji strani lepo rjavo barvo, polpet obrnemo, zvišamo temperaturo in ko je zapečeno damo na papirnato brisačko, da odstranimo odvečno maščobo.
Ponudimo skupaj s smetanovim namazom (kisla smetana, sol, poper, komarček) ali pa k solati in tudi k mesnim jedem.