• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Bučkini polpeti

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
23. 07. 2024

Bučkini polpeti

Bučkini polpeti (foto Shutterstock)
Sestavine
  • 2 večji bučki (900 g)
  • 2 jajci
  • 100 g drobtin
  • 1 šalotka
  • 1 srednje velika bela čebula
  • nekaj vejic petršilja, sol, olje za pečenje

Postopek

Bučki olupimo in naribamo, solimo ter pustimo stati pol ure v hladilniku. Če imate cedilo s posodo je tudi zelo priročno, ker bučke samo dvignete malo potlačile in odvečna tekočina odteče. Naribane bučke damo v drugo posodo, dodamo nasekljano čebulo in šalotko ter peteršilj. Poskusimo slanost in dodamo še soli, če je potrebno, nato pa dolijemo dve stepeni jajci in dodamo drobtine. V večji ponvi razgrejemo maščobo in nanjo z žlico nalagamo bučkino maso ter potlačimo, da dobimo nekakšen polpet. Pečemo na srednji temperaturi in ko dobi na spodnji strani lepo rjavo barvo, polpet obrnemo, zvišamo temperaturo in ko je zapečeno damo na papirnato brisačko, da odstranimo odvečno maščobo.
Ponudimo skupaj s smetanovim namazom (kisla smetana, sol, poper, komarček) ali pa k solati in tudi k mesnim jedem.

Prejšnja novica
Sladice
04. 06. 2024

Češnjev zavitek iz skutnega testa

Naslednja novica
Sladice
02. 08. 2024

Jabolčna pita – klasična

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke