• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava

Strokovni nasveti

Vsi nasveti Mehanizacija Male živali Predelava mleka Konjereja Zelenjadarstvo Sadjarstvo in vinogradništvo Poljedeljstvo Govedoreja Center bikovega semena Nasveti za mleko
Strokovni nasveti
08. 10. 2012

Tehnologija pridelovanja ozimnih žit

Z ozimnimi žiti pri nas vsako leto posejemo okoli 51.000 hektarjev njiv. Največji delež, okoli 29.000 hektarjev njiv, je posejano s pšenico in ...
Strokovni nasveti
08. 10. 2012

Gnojenje ozimnih žit

Za strokovno utemeljeno gnojenje in s tem doseganje visokih in kakovostnih pridelkov moramo poznati najmanj dva podatka. Prvi je raven založenosti...
Strokovni nasveti
04. 06. 2012

Zatiranje plevelov po vzniku koruze in plevela

V posevku koruze zatiramo plevele v fazi štirih in več razgrnjenih listov, saj je do takrat tudi  vzniknila večina vrst plevelov. ...
Strokovni nasveti
09. 05. 2012

Koruza – zrnje ali silaža

Pri nas večina kmetov prideluje koruzo za potrebe prehrane za živali na lastnih kmetijah, je pa koruza tudi tržna poljščina. Zaradi ukrepov km...
Strokovni nasveti
09. 05. 2012

Koruza in kolobar

Glede kolobarja koruza ni občutljiva, saj vemo, da jo lahko pridelujemo v monokulturi. Vendar je pri nas pridelovanje koruze v monokulturi omejeno...
Strokovni nasveti
10. 04. 2012

Varstvo koruze pred pleveli

Za doseganje  visokih in kakovostnih pridelkov je nujna zgodnja setev, pravočasno opravljena agrotehnična opravila ter zatiranje plevelov. Visok...
Strokovni nasveti
09. 03. 2012

Spomladansko varstvo žit pred pleveli

S prihajajočimi višjimi temperaturami in začetkom vegetacije je nastopila potreba po prvem dognojevanju žit. Posebno pozornost pa moramo nameni...
Strokovni nasveti
28. 02. 2012

Pleveli v žitih

S setvijo ozimnih žit smo lani končali pravočasno. Posevki žit so imeli na voljo zadostne količine vlage za dober vznik, saj je v zadnji tretj...
Strokovni nasveti
28. 02. 2012

Zatiranje bolezni ječmena

Ječmen napada veliko bolezni. Raziskave kažejo, da je teh nekaj več kot dvesto, vendar pa večjo gospodarsko škodo lahko pri nepravilnem ali ne...
Strokovni nasveti
27. 02. 2012

Krompir – nekoč paradna disciplina

V zadnjih letih smo na trgu s krompirjem in pri njegovi porabi v Sloveniji priča velikim spremembam. Žal ne v dobro pridelave in porabe, saj oboj...
Prejšnja stran 1 ... 31 32 33 34 35 Naslednja stran

Najbolj brano

Novice
12. 08. 2025

Vozličasti dermatitis ne ponehuje

Gospodarstvo
08. 08. 2025

Kdo posluša kmeta

sebastjan Jarc
Mesne jedi
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

https://glasdezele.si/wp-content/uploads/2025/06/Casopis_simulacija.png

Preverite kaj vas čaka v tej številki revije
Glas dežele

Vsak mesec novice iz področja vzreje goveda, pridelave zelenjave, gozdarstva, poljedelstva, svetovna borzna poročila….

Naroči

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke