• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Strokovni Nasveti
  • Govedoreja
  • 8. Mednarodna šola mladih rejcev na Grmu.

Deli

prof. dr. Marija Klopčič
04. 07. 2023

8. Mednarodna šola mladih rejcev na Grmu.

Začetek šole z izborom živali in prvim pranjem, foto: Marija Klopčič

Torek, 4. julij 2023
– Prihod in namestitev udeležencev (med 11. in 12. uro) (v Internat
Kmetijske šole Grm)
– Ob 12. uri: KOSILO
– Ob 13. uri: Pričetek predavanj na temo:
o Kako pripraviti udobno ležišče za živali
o Zakaj in kako očistiti in pripraviti živali za razstavo
o Vodenje živali in priprava le-teh za razstavo in javno
predstavitev
o Prehrana živali v času priprave za tekmovanje in v času razstave
– Ob 14. uri: Prikaz priprave ležišč in pravilna tehnika pranja živali
– Ob 15. uri: Pranje živali in ureditev ležišč
– Ob 17. uri: Striženje živali in priprava živali za javno prestavitev –
razstavo ali avkcijo
– Ob 18. uri: Krmljenje in napajanje živali
– Ob 19. uri: VEČERJA
– Dežuranje pri živalih po razporedu (tudi preko noči) (predvidoma 4
ure vsak udeleženec)
– Ob 21.30 Odhod v internat in spanje

Sreda, 5. julij 2023
– Ob 05.30 Bujenje
– Ob 6. uri: Krmljenje in napajanje živali
– Ob 6.30 uri: Ureditev ležišč ter pranje živali
– Ob 7.30 uri: ZAJTRK
– Ob 8.30 uri: Striženje živali in priprava živali za javno prestavitev –
razstavo ali avkcijo
– Ob 11. uri: Tehnika vodenja in postavitev živali v razstavnem ringu
– Ocenjevanje živali in izbor najboljših živali – kriteriji za izbor
najboljših živali
– Ob 13. uri: KOSILO
– Od 14. ure dalje: Striženje živali in priprava živali za javno prestavitev
– razstavo ali avkcijo
– Od 16. ure dalje: Priprava živali za javno predstavitev (korekcija
lepotnih pomanjkljivosti, ureditev repa, ureditev hrbtne linije, …)
– Ob 18. uri: Krmljenje in napajanje živali
– Ob 19. uri: VEČERJA
– Po večerji: Tehnika vodenja in postavitev živali v razstavnem ringu /
možnost striženja živali
– Dežuranje pri živalih po razporedu (tudi preko noči) (predvidoma 4
ure vsak udeleženec)
– Ob 21. 30 Odhod v internat in spanje

Četrtek, 6. julij 2023
– Ob 05.30 Bujenje
– Ob 6. uri: Krmljenje in napajanje živali
– Ob 6.30 uri: Ureditev ležišč ter pranje živali
– Ob 7.30 uri: ZAJTRK
– Ob 8.30 uri: Striženje živali in priprava živali za javno prestavitev –
razstavo ali avkcijo
– Ob 11. uri: Tehnika vodenja in postavitev živali v razstavnem ringu
– Ocenjevanje živali in izbor najboljših živali – kriteriji za izbor
najboljših živali
– Ob 13. uri: KOSILO
– Od 14. ure dalje: Tehnika vodenja in postavitev živali v razstavnem
ringu
– Od 16. ure dalje: Priprava živali za javno predstavitev (korekcija
lepotnih pomanjkljivosti, ureditev repa, ureditev hrbtne linije, …)
– Ob 18. uri: Krmljenje in napajanje živali
– Ob 19. uri: VEČERJA
– Po večerji »zadnje priprave pred petkovim tekmovanjem«

– Dežuranje pri živalih po razporedu (tudi preko noči) (predvidoma 4
ure vsak udeleženec)
– Ob 21.30: Odhod v internat in spanje

Petek, 7. julij 2023
– Ob 05.30 Bujenje
– Ob 6. uri Krmljenje in napajanje živali
– Ob 6.30 uri ureditev ležišč ter pranje živali
– Ob 7.30 uri ZAJTRK
– Ob 8.00 uri: Priprava živali za javno predstavitev (umivanje, čiščenje,
korekcija lepotnih pomanjkljivosti, ureditev repa, vodenje živali v
skladu z navodili organizatorja)
– Ob 11. uri: TEKMOVANJE »Javna predstavitev živali v razstavnem
ringu in izbor najlepše pripravljene ter najbolje vodene in
predstavljene živali«
– Ob 13.30 uri: Podelitev nagrad najboljšim »mladim rejcem« za
najbolj profesionalno predstavitev živali javnosti
– Ob 14. uri: Zaključek šole, pogostitev vseh udeležencev in
obiskovalcev ter povratek domov
Predavatelji: Erica RIJNEVELD, Nizozemska
Tehnična pomoč (prevajanje/koordinacija):
Izr. prof. dr. Marija Klopčič, strokovni vodja za črno-belo pasmo
Urška Trobec
Kmetijska šola Grm

 

Prejšnja novica
Evropa in Svet
28. 06. 2023

CEJA ima novo predsedstvo za obdobje 2023–2025

Naslednja novica
Gozdarstvo
05. 07. 2023

Opozorilo glede povečanja podlubnikov na drevesih

Aktualno

Novice
14. 05. 2025

Začeli bodo preoblikovati svetovalno službo

Evropa in Svet
14. 05. 2025

Nemški minister za kmetijstvo je Alois Rainer

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

dr. Jože Podgoršek
Dogodki
08. 01. 2025

15. zelenjadarske urice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke