Darinka Sebenik, 10/22/2021

Inovativni mladi kmet 2021 je Gregor Slavec

Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in sta letos pripravila 13. izbor Inovativna mlada kmetica/Inovativni mladi kmet. Vseh enajst kandidatov je predstavljeno v nadaljevanju članka. Tako kot že nekajkrat je slavnostni dogodek potekal  v predsedniški palači v Ljubljani. Zmagovalec izbora je Gregor Slavec iz Knežaka.

Udeležence slovesnosti so nagovorili predsednica ZSPM Anja Mager, Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, Žan Koroša, vodja projekta Inovativni mladi kmet/kmetica 2021 in predsednik države Borut Pahor. Obrazložitve pa je pripravila Jožica Rozman Vodopivec, predsednica komisije, ki je razglasila prejemnika naziva Inovativni mladi kmet 2021. Slovesnosti pa se je udeležil tudi dr. Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.

Za naziv Inovativnega mladega kmeta se je letos potegovalo enajst kandidatov. Poleg zmagovalca so sodelovali še Sara Berglez Zajec iz Kaple, Simon Čretnik iz Žalca, Rok Gartnar iz Gorenje vasi, Timotej Kovač iz Pivke, Katja in Barbara Leber Vračko iz Zgornje Kungote, Anton Požar iz Moravč, Katarina Puhan iz Černelavcev in Bogojine, Eva Pavlič Seifert iz Drage, Katja Sinkovič iz Buč in Barbara Zakrajšek iz Loke pri Zidanem mostu. Vse predstavitve njihovega dela pa si lahko preberete v tiskani izdaji Glasa dežele.

view counter