Darinka Sebenik, 09/04/2018

Predlogi za ministre v prvem krogu

Foto: Pomurski sejem-fotoarhiv

V DZ bodo danes začeli z zaslišanji kandidatov za ministre, ki jih predlaga mandatar Marjan Šarec. Pred pristojnimi odbori se jih bo danes zvrstilo šest, med njimi ob 12. uri aktualni premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar, ki kandidira za ministra za zunanje zadeve. Pred matičnimi delovnimi telesi pa bosta v DZ potekali po dve predstavitvi kandidatov hkrati. Prva se bo začela ob 9. uri, ko se bosta predstavitev začela kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec, ki jo je predlagala DeSUS in kandidat za notranjega ministra Boštjan Poklukar, ki ga je predlagala LMŠ.

Prav tako opoldne se bo pristojnemu odboru predstavil še en kandidat LMŠ, in sicer za ministra za javno upravo Tugomir Kodelja.

Ob 15. uri pa se bosta predstavila še kandidat za ministra za izobraževanje znanost in šport Jerneja Pikala (predlog DS), ki je to funkcijo že opravljal v letih 2013 in 2014. Na skupni seji odbora za zadeve EU in odbora za gospodarstvo pa  se bo Marko Bandelli (predlog SAB), ki naj bi vodil za ministra brez resorja, in bo pristojen za razvoj, strateške projekte in kohezijo.

view counter