• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Reportaže
  • Baliranje slame 2021

Deli

Benjamin Dolinar, mag. org. inf.
07. 12. 2021

Baliranje slame 2021

Baliranje ječmenove slame.

Baliranje slame s Class balirko, ki ima možnost rezanja na 50 nožev. Večje ko imamo število nožev bolj kratko je zrezana, kar pomeni, da slama lahko vpije več tekočine in dosežemo bolj čisto in suho ležišče za živali. S tem jim omogočimo še boljše življenjske pogoje in tudi slama se v gnoju hitreje predela. Tako imamo spomladi manj težav na travnikih, če je slama predelana. Če uporabljamo daljšo slamo v času do prve košnje ne strohni do konca in jo imamo v krmi za živali, kar ni dobro. Veliko si lahko pomagamo z brananje in česasanjem travnikov.

Prejšnja novica
Slovenija
19. 07. 2018

Predlog odvzema medvedov v prihodnjem letu

Naslednja novica
Reportaže
08. 12. 2021

Kmetija Napotnik

Aktualno

Evropa in Svet
11. 06. 2025

Kitajski protidampinški postopek za svinjino iz EU

Slovenija
10. 06. 2025

Kmetijstvo prihodnosti

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke