Zelena solata s kockami kruha

Sestavine
- 1 glavnata solata
- 1 v trdo kuhano jajce
- 3 zravnanae žlice naribanega parmezana
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 do 2 stroka česna
- 3 kapljice worchesterske omake in sol
- popečene kocke kruha
Priprava
Na manjše kocke narežemo bel kruh in ga stresemo v teflonsko ponev v katero smo dodali z oljčno olje. Pečemo jih toliko časa, da zarumenijo in postanejo hrustljave.
V manjši skodelici pripravimo preliv: drobno narezan česen, limonin sok ter kapljice worchesterske omake zmešamo.
Na sobno temperaturo ogreto jajce potopimo v vrelo vodo za 6 minut sekund in ga potem ohladimo pod mrzlo vodo.
V solatno skledo damo listen zeleno operane solate, še prej jih natrgamo in dodamo preliv ter premešamo. Pustimo stati približno minuto. Potem med mešanjem počasi dodajamo oljčno olje, da se vmeša v maso, in posamezne žlice parmezana. Dodamo še jajce, rezrezano na četrine ter potresemo s popečenimi kruhki (krutoni). Solata ne sme plavati v prelivu.