Vložena paprika – hitri postopek
Sestavine
- 3 kg paprike
- 1,5 l alkoholnega kisa
- 0,75 l vode
- 2 žlici sladkorja
- 4 drobne šalotke
- poper v zrnu
- lovorjev list
- 1 žlica soli
Priprava
Kis razredčimo z vodo, dodamo lovor, sol, poper, sladkor in zavremo. Paprike, sveže in čim bolj mesnate, operemo in osušimo, nato odstranimo semenje in razrežemo na manjše kose. Ko mešanica s kisom zavre, notri stresemo vse paprike ter pustimo, da zavrejo, nato pa jih takoj poberemo iz kisa v veliko cedilo in pustimo, da se malo ohladijo, da jih lahko naložimo v kozarce. Vmes dodajamo očiščeno in na četrtine prerezano šalotko. Kis še enkrat zavremo, nalijemo v kozarce, dobro zapremo in obrnemo na glavo ter zavijemo kozarce v rjuho ali odejo da se počasi ohladijo. Po dveh dneh jih prestavimo na hladno mesto, kjer ponavadi hranimo jesenske shranke.