• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Vložena paprika – hitri postopek

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
30. 08. 2011

Vložena paprika – hitri postopek

Foto: Anton Jarc

Sestavine

  • 3 kg paprike
  • 1,5 l alkoholnega kisa
  • 0,75 l vode
  • 2 žlici sladkorja
  • 4 drobne šalotke
  • poper v zrnu
  • lovorjev list
  • 1 žlica soli

Priprava

Kis razredčimo z vodo, dodamo lovor, sol, poper, sladkor in zavremo. Paprike, sveže in čim bolj mesnate, operemo in osušimo, nato odstranimo semenje in razrežemo na manjše kose. Ko mešanica s kisom zavre, notri stresemo vse paprike ter pustimo, da zavrejo, nato pa jih takoj poberemo iz kisa v veliko cedilo in pustimo, da se malo ohladijo, da jih lahko naložimo v kozarce. Vmes dodajamo očiščeno in na četrtine prerezano šalotko. Kis še enkrat zavremo, nalijemo v kozarce, dobro zapremo in obrnemo na glavo ter zavijemo kozarce v rjuho ali odejo da se počasi ohladijo. Po dveh dneh jih prestavimo na hladno mesto, kjer ponavadi hranimo jesenske shranke.

Prejšnja novica
Recepti
09. 08. 2011

Paradižnikova mezga

Naslednja novica
Recepti
27. 09. 2011

Bučke v kisu

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke