Solata s praženim mletim mesom

Sestavine
- 100 g mletega mesa (najbolje samo govedina)
- 1 manjši jajčevec
- 7 kosov češnjevega paradižnika
- 50 g naribanega sira
- 150 g sveže zelene krhkolitne solate
- olje, kis, sol
- 1 manjša čebula, strok česna
Priprava
V ponvi prepražimo mleto meso in pred koncem dodamo na drobne kocke narezano čebulo ter strt in sesekljan česen in solimo. Nato dodamo še malo olja, prepražimo na kocke narezan jajčevec, ki smo ga prej olupili, in pražimo nekaj minut. Potem dodamo še na polovičke narezan češnjev paradižnik in pražimo dobro minuto, prelijemo s hladnim oljem in kisom ter po potrebi še dosolimo. V hladno solatno posodo narežemo liste krhkolistne solate in dodamo vso maso ter premešamo in dodamo solatni preliv (malo kisa, olja in nasekljanega drobnjaka) ter posujemo z naribanim sirom. Solato lahko jemo tudi hladno, vendar je najboljša, ko je topla.
Namig: k tej solati lahko namesto mlete govedine pripravimo tudi na zelo tenke koščke narezano govedino (boljši kosi ali uležano meso ali jetra), pusto meso piščanca (popečeni prsni deli, narezani na trakove), svinjino (pusti deli, tudi kare brez kosti, najbolj okusno pa je meso iz tako imenovanega kosa kugla).