• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Solate
  • Solata s praženim mletim mesom

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

Anton Jarc
Foto Anton Jarc
Sestavine
  • 100 g mletega mesa (najbolje samo govedina)
  • 1 manjši jajčevec
  • 7 kosov češnjevega paradižnika
  • 50 g naribanega sira
  • 150 g sveže zelene krhkolitne solate
  • olje, kis, sol
  • 1 manjša čebula, strok česna

Priprava

V ponvi prepražimo mleto meso in pred koncem dodamo na drobne kocke narezano čebulo ter strt in sesekljan česen in solimo. Nato dodamo še malo olja, prepražimo na kocke narezan jajčevec, ki smo ga prej olupili, in pražimo nekaj minut. Potem dodamo še na polovičke narezan češnjev paradižnik in pražimo dobro minuto, prelijemo s hladnim oljem in kisom ter po potrebi še dosolimo. V hladno solatno posodo narežemo liste krhkolistne solate in dodamo vso maso ter premešamo in dodamo solatni preliv (malo kisa, olja in nasekljanega drobnjaka) ter posujemo z naribanim sirom. Solato lahko jemo tudi hladno, vendar je najboljša, ko je topla.

Namig: k tej solati lahko namesto mlete govedine pripravimo tudi na zelo tenke koščke narezano govedino (boljši kosi ali uležano meso ali jetra), pusto meso piščanca (popečeni prsni deli, narezani na trakove), svinjino (pusti deli, tudi kare brez kosti, najbolj okusno pa je meso iz tako imenovanega kosa kugla).

Prejšnja novica
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

ds
Brezmesne slane jedi
20. 02. 2025

Kitajsko zelje in korenček v juhi

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke