• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Mesne jedi
  • Rižota s piščancem in grahom

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
20. 08. 2012

Rižota s piščancem in grahom

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 1 kos fileja piščančjih prsi
  • 20 dag riža basmati
  • 18 dag graha
  • 6 strokov česna
  • 1 dl sladke smetane
  • nadzemna koleraba
  • sončnično olje
  • bučno olje
  • sol
  • kurkuma
  • timijan

Priprava

Na olju prepražimo na koščke narezan file piščančjih prsi in dodamo sesekljan česen. Ko se lepo zapečeta, solimo ter dodamo še grah in timijan. Dušimo 20 minut, zalijemo s sladko smetano, potresemo s kurkumo in umešamo kuhan riž basmati. Zraven postrežemo na tenke lističe narezano nadzemno kolerabo, ki jo posolimo in pokapljamo z bučnim oljem.

Prejšnja novica
Brezmesne slane jedi
07. 08. 2012

Gobe in polenta

Naslednja novica
Mesne jedi
08. 10. 2012

Meso in jabolka v solati

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke