Piščančji file z zeleno solato
Sestavine
- 500 g piščančjega fileja
- 1 rdeča čebula
- 25 dag mešane solate (rukole, kodraste solate – kristalke ali pa mehkolistne solate in večbarvne berivke)
- 2 paradižnika ali pa pest češnjevca
- oljčno olje, jabolčni kis, sol, čili, sezam
Pospotek
Čebulo olupimo, narežemo na kolesca ter popražimo na manjši količini olja. Ko čebula postekleni, jo vzamemo iz ponve, na olje pa damo piščančji file, ki smo ga prej začinili s soljo in čilijem. Meso dobro spečemo in postavimo na krožnik, da se ohladi.
Solato in paradižnike operemo in osušimo. Paradižnike narežite na manjše kose, če imate češnjevec, pa vsakega prerežite na pol. Ohlajen piščančji file narežemo na koščke ali trakove ter dodamo solati in paradižniku. Vse skupaj začinimo s soljo, kisom in oljem ter nežno premešamo in ponudimo na večjem krožniku