• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Kroglice iz sira, testenin in čipsa

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
20. 12. 2024

Kroglice iz sira, testenin in čipsa

ds
Sirove kroglice so dobre tudi hladne.
Sestavine
  • 500 g testenin polžkov
  • 1 žlica masla
  • 120 g moke za paniranje
  • 1 žlica moke
  • 300 ml mleka
  • 225 g sira tilzit, livada...
  • 300 g sira s poprom
  • 1/4 čajne žličke kajenskega popra
  • 3 velika jajca
  • 240 g kromprijevega čipsa
  • olje za cvrtje

Postopek

Postopek

Makarone skuhamo po navodilih na embalaži, odcedimo in damo na stran.

V srednje veliki ponvi stopimo maslo, dodamo 1 žlico moke in med mešanjem z metlico kuhamo 1 minuto. Dodamo mleko in kuhamo od 3 do 4 minute, dokler mešanica ne zavre in se zgosti. Zmanjšamo temperaturo in vmešamo sire ter mešamo, dokler se ne stopijo. Zdaj dodamo sol in kajenski poper ter s tem prelijemo kuhane polžke. Dobimo zelo gosto mešanico, zajemamo jo z žlico in razporedimo kupčke po pekaču. Prekrijemo jih s PVC-folijo in jih damo za 2 uri v hladilnik, da se dobro ohladijo. Ohlajene kupčke oblikujemo v kroglice (lahko si pomagamo s sladoledno žlico) in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.

Krompirjev čips z valjarjem nežno zdrobimo in ga postopoma dodajamo v plitvo posodo. Na plitvi krožnik dodamo moko. V majhni skledi stepemo jajca. Vsako kroglico povaljamo v moki in nato v jajcih. Dvignemo z vilicami in pustimo, da odvečno jajce odteče, nato pa vsako kroglico povaljamo v čipsu, ki ga močno pritisnemo v kroglico, da dobimo trdno prevleko. V posodi za cvrtje segrejmo olje do 175 °C in kroglice cvremo od 4 do 5 minut, da so zlato rjave, v sredini pa pečene. Odcedimo jih na papirnatih brisačah. Postrežemo jih tople ali hladne.

Prejšnja novica
Zelenjavno mesne jedi
08. 08. 2024

Svinjski file s krompirjem in stročjim fižolom

Naslednja novica
Mesne jedi
15. 01. 2025

Krvavica iz ponve

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke