• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Sok, sirup
  • Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

shutterstock
Fotgrafija je simbolična (foto Shutterstock)
Sestavine
  • 4 l borovnic
  • 4 l prekuhane vode
  • 100 g C- vitamina
  • sladkor v razmerju 1 : 1 s prepasirano tekočino

Priprava

Borovnice stresemo v plastično ali nepoškodovano emajlirano posodo. Po njih potresemo Cvitamin in prelijemo z vodo, ki smo jo prej prekuhali, mora pa biti ohlajena na največ 40 °C. Posodo prekrijemo s krpo in pustimo stati od 24 do največ 48 ur. Nato namočene borovnice pretlačimo z leseno ali plastično tlačilko in sok precedimo prek bolj drobnega cedila. Dobljeno količino stehtamo in odmerimo enako količino sladkorja ter vse skupaj zmešamo. V tem primeru lahko sladkor nadomestimo z akacijinim medom. Nato sok nalijemo v pasterizirane, ohaljene steklenice in prekrijemo z debelejšo gazo ali tkanino ter zavežemo. Steklenice shranimo v hladnem temnem prostoru.

Prejšnja novica
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

Popularni recepti

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

ds
Brezmesne slane jedi
20. 02. 2025

Kitajsko zelje in korenček v juhi

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke