Kulinarična izmenjava
Vabimo vas na nadaljevanje kulinarične izmenjave, ki smo jo začeli v letu 2021 z mojstricami iz Rateč (kocavi krapi) in v letu 2022 nadaljevali z mojstricami iz Zasipa – Prgarije (prgini zvitki in carski hlebec). V lanskem decembru so naše mojstrice v Slovenj Gradcu predstavile pripravo testa in nadeva za Podbreško potico, v petek, 26. januarja ob 15. uri pa bodo mojstrice Društva kmetic Mislinjske doline v Štali 1894 (Kmetija Matijovc, Podbrezje 192) predstavile pripravo koroškega rženega kruha (s sadnimi dodatki).
Prenos znanja in izkušenj iz regije v regijo bosta glasbeno obogatila v Avstriji delujoča glasbena umetnika David Jagodic (operni in koncertni pevec ter član Slovenskega okteta) in Mihael Strniša (vsestranski profesionalni glasbenik – operni pevec, akordeonist, profesor glasbe in aranžer).
Po predstavitvi in glasbenih užitkih, bomo druženje nadaljevali ob kulinaričnih specialitetah Mislinjske doline.
Podbreška potica bo od 26. do 28. januarja predstavnica Slovenije na sejmu Holiday World Show (https://www.holidayworldshow.com/) v Dublinu.