obvestilo MKGP, 06/12/2021

Pokal oljkarju Vanji Dujcu

Minister dr. Jože Podgoršek je v petek, 11. 6. 2021, obiskal oljkarja Vanjo Dujca in mu predal zmagovalni pokal. Oljčno olje Vanje Dujca je namreč letos prejelo nagrado Olio Nuovo za najboljše oljčno olje severne poloble leta 2021. V okviru obiska na Obali pa se je minister udeležil tudi podelitve nagrad in priznanj Znanstveno raziskovalnega centra Koper.

Minister dr. Jože Podgoršek je ob predaji zmagovalnega pokala Vanji Dujcu izpostavil: »Letos je žal zaradi epidemije covid-19 drugačen način podelitve pokala, kot bi bil sicer. Zares čestitam za izjemno delo, ki ga delate. Naj bo to simbolna predaja pokala, tudi v duhu Slovenije kot letošnje evropske gastronomske regije, da vendarle znamo svetu pokazati, da smo zares prava gastronomska regija, da imamo odlične izdelke in ko to zmešamo v kulinarične dobrote, mislim, da  lahko »pocrkljamo« vsakega svetovljana, ki pride v Slovenijo. Iskrene čestitke, res sem ponosen na vas in na vsakega, ki zmaguje na teh mednarodnih tekmovanjih. Še tako dobro naprej.«

Minister se je nato udeležil tudi podelitve nagrad Znanstveno raziskovalnega središča (ZRS) Koper. ZRS Koper se aktivno vključuje v mednarodno znanstveno sodelovanje in se povezuje s sorodnimi organizacijami po svetu. Pod okriljem ZRS Koper deluje tudi inštitut za oljkarstvo s katerim ministrstvo veliko sodeluje. Nagrade so na današnjem dogodki prejeli akademik Jože Pirjevec, dr. Barbara Gornik, dr. Irina Moira Cavaion in sodelavke in sodelavci Inštituta za kineziološke raziskave ZRS Koper.

view counter