• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Novice
  • Zanimivosti
  • Učenje polstenja

Deli

Tončka Jankovič
28. 01. 2014

Učenje polstenja

Foto: Tončka Jankovič

V hladnih zimskih dneh se prileže kaj toplega in prijetnega, tudi če so to le topli in prijetni copati iz naravne ovčje volne… taki, ki imajo še posebno noto – naredili ste jih sami, pa so prav neprecenljivi.

 

V rokodelski delavnici Krajinskega parka Kolpa so v ponedeljkovem popoldnevu nastale zanimive kreacije iz polsti (filca), večer pa se je še kako prehitro približal. Nastali so copati, torbica, klobuk, polstene slike…

 

Ovčja volna ima številne odlike, le pravo obliko moramo izbrati, da bo izpolnila vsaj kakšno našo željo:

–           Neoprana je odličen medij v vrtnarstvu – zadržuje vlago, oddaja dušik, lanolin pomaga tudi odganjati voluharje, lahko se kompostira,…

–           Lahko jo uporabljamo kot izolacijo v gradbeništvu

–           Ljubiteljice pletenja in kvačkanja bodo iz volnenih niti ustvarile čudovite (uporabne) izdelke,

–           S tehniko (mokrega ali suhega) polstenja mikano volno preoblikujemo v zares posebne in unikatne kreacije…

 

Bodite ustvarjalni tudi vi. Poizkusite sami, ali pa se udeležite katere od rokodelskih delavnic, vendar bodite pozorni –  lahko postanete zasvojeni…

Prejšnja novica
Slovenija
27. 01. 2014

Sofinanciranje zavarovanja v letu 2014

Naslednja novica
Slovenija
29. 01. 2014

Mlečne kvote

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke