• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Novice
  • Zanimivosti
  • Slovensko in domače na tržnici

Deli

Irena Novak
17. 05. 2013

Slovensko in domače na tržnici

Foto: Irena Novak

Na tržnici v Murski Soboti je danes zadruga Skupina Vrtovi panonski odprla novo trgovino »Zelena točka« s slovenskimi pridelki in izdelki. V ponudbi trgovine so izključno slovenski pridelki in izdelki. S tem želijo v zadrugi podpirati slovenske in lokalne pridelovalce, potrošnikom pa ponuditi kakovostno, slovensko in svežo zelenjavo, med in čebelarske pridelke ter eko izdelke. V Zeleni točki ne bo v nobenem letnem času nobenih pridelkov iz Španije, Nizozemske, Italije ali drugih držav. Vsa zelenjava bo iz kmetij iz Pomurja.

 

zelena_tocka1

 

Ob odprtju so pripravili pester program z otroškimi delavnicami in degustacijami zelenjavnih ter eko dobrot. V soboto pa bo gospa Marija Merljak, dipl. inženirka živilske tehnologije in velika poznavalka zdrave prehrane, v živo pripravljala zelenjavne jedi. Denis Topolnik, direktor Skupine Vrtovi panonski je povedal: »Za ta korak, trgovino z izključno slovenskimi pridelki in izdelki smo se odločili, ker želimo mestnim prebivalcem približati slovensko in domačo ponudbo zelenjave, medu in eko izdelkov. Slovenci še vedno premalo zavedamo kako pomembno je, da uživamo zdravo prehrano in vse preveč posegamo po uvoženi in cenovno ugodni zelenjavi, ki med dolgimi distribucijskimi potmi izgubi večino hranilnih snovi, okus in predvsem svežino.« Trgovina je opremljena v domačem stilu, njena vrata pa so, na tržnici v Murski Soboti, od petka naprej odprta za vse, ki vam ni vseeno, kakšno hrano uživate:

•          od ponedeljka do petka med 7.00 in 17.00 uro,

•          ob sobotah med 8.00 in 13.00 uro.

Prejšnja novica
Slovenija
15. 05. 2013

Spletna stran za shemo šolskega sadja

Naslednja novica
Zanimivosti
18. 05. 2013

Teden vseživljenjskega učenja s KP Kolpa

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke