• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Novice
  • Zanimivosti
  • Sirup iz smrekovih vršičkov

Deli

Franc Uršič
14. 05. 2013

Sirup iz smrekovih vršičkov

Foto: Franc Uršič

Vršičke nalagamo v steklene kozarce izmenjaje s sladkorjem in ga za 40 dni postavimo na sonce, da se sladkor raztopi. Po tem času ga precedimo in nalijemo v kozarce, ki jih dobro zaprte shranimo v temen in hladen prostor.

Vršičke, ki nam ostanejo, lahko porabimo za čajne mešanice ali pa zalijemo za nekaj dni z dobrim domačim žganjem in dobimo vedno bolj priljubljen »vršičkovec«. Po želji znižamo alkoholno stopnjo z destilirano ali prekuhano vodo in dobimo vršičkov liker.

Priprava na hitro

Ven  liter vode damo 20 dag vršičkov, zavremo in kuhamo 10 minut na manjšem ognju. Precedimo, nato pa v dobljeno tekočino vkuhamo kilogram sladkorja in kuhamo še 20 minut, spet na manjšem ognju. Še vroče nalijemo v kozarce in shranimo v temnem in hladne prostor.

Prejšnja novica
Gospodarstvo
10. 05. 2013

S katastrskim davkom višja obremenitev kmetov?

Naslednja novica
Slovenija
15. 05. 2013

Spletna stran za shemo šolskega sadja

Aktualno

Novice
12. 08. 2025

Vozličasti dermatitis ne ponehuje

Gospodarstvo
08. 08. 2025

Kdo posluša kmeta

sebastjan Jarc
Mesne jedi
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke