• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Novice
  • Zanimivosti
  • Sirup iz smrekovih vršičkov

Deli

Franc Uršič
14. 05. 2013

Sirup iz smrekovih vršičkov

Foto: Franc Uršič

Vršičke nalagamo v steklene kozarce izmenjaje s sladkorjem in ga za 40 dni postavimo na sonce, da se sladkor raztopi. Po tem času ga precedimo in nalijemo v kozarce, ki jih dobro zaprte shranimo v temen in hladen prostor.

Vršičke, ki nam ostanejo, lahko porabimo za čajne mešanice ali pa zalijemo za nekaj dni z dobrim domačim žganjem in dobimo vedno bolj priljubljen »vršičkovec«. Po želji znižamo alkoholno stopnjo z destilirano ali prekuhano vodo in dobimo vršičkov liker.

Priprava na hitro

Ven  liter vode damo 20 dag vršičkov, zavremo in kuhamo 10 minut na manjšem ognju. Precedimo, nato pa v dobljeno tekočino vkuhamo kilogram sladkorja in kuhamo še 20 minut, spet na manjšem ognju. Še vroče nalijemo v kozarce in shranimo v temnem in hladne prostor.

Prejšnja novica
Gospodarstvo
10. 05. 2013

S katastrskim davkom višja obremenitev kmetov?

Naslednja novica
Slovenija
15. 05. 2013

Spletna stran za shemo šolskega sadja

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke