• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Novice
  • Zanimivosti
  • Siliranje koruze

Deli

Franc Uršič
15. 09. 2012

Siliranje koruze

Foto: Franc Uršič

Lepo vreme pred zadnjim dežjem so kmetje izkoristili za siliranje koruze. Letina je zaradi suše približni za 30 odstotkov manjša. Le v Selški dolini sem letos opazil koruzo, ki ni bila prizadeta od suše. Reka Sora in ozka dolina sta rešili pridelek. Na Primorskem, na Krasu, v Beli krajini in še kje, pa je bil pridelek koruze ponekod popolnoma uničen. Odvisno seveda od kraja do kraja, ponekod celo od njive do njive.

 

Pomanjkanje krme se že odraža  v hlevih, kjer se stalež živine niža, kar pa slovenskih klavcev in trgovcev ne moti pri dviganju cen. Kaj bo čez dve leti ne vemo, vendar bo morala država  zavihati rokave in urediti čim več sistemov za namakanje.

Prejšnja novica
Zanimivosti
10. 09. 2012

Trgatve so se začele

Naslednja novica
Novice
16. 09. 2012

Tekmovanje buč velikank

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke