• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Novice
  • Zanimivosti
  • Regačica (presneti plevel na krožniku)

Deli

Franc Uršič
12. 07. 2012

Regačica (presneti plevel na krožniku)

Foto: Franc Uršič

 

Blitva se na vrtu se rada izpridi, regačica pa veselo raste na vseh vrtovih, v živih mejah in ob robovih gozdov.

»Maščujmo« se nadležnemu plevelu in ga pojejmo! Mlade rastlinice naberemo, starejše pustimo, ker so vlaknaste.

 

Priprava:

V vrelem kropu za minuto prevremo regačico in odcedimo na cedilu. Odcejeno vodo lahko uporabimo, ko kuhamo mesne obare, rižote in kar je še jedi, ki jim dolivamo vodo (pozor, voda je že slana!). Odcejeno regačico rahlo popražimo na oljčnem olju z dodatkom dveh strokov česna. Tako pripravljeno dodamo kot prilogo k mesu, krompirju, testeninam…

 

Nekoč sem jo priložil k skutinim štrukljem, pa so jedci hvalili kako dobra blitva da je!

Prejšnja novica
Strokovni nasveti
11. 07. 2012

Varstvo in gnojenje vinske trte v mesecu juliju

Naslednja novica
Novice
14. 07. 2012

Objava razpisov

Aktualno

Gospodarstvo
03. 06. 2025

Pet milijonov evrov za nadstandardno rejo perutnine

Novice
29. 05. 2025

Bolus smaXtec zazna ptičjo gripo 7 dni pred pojavom simptomov

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke