Med bo letos bolj redka dobrina
Po lanskih poginih čebel, o katerih še vedno ni prave informacije, kasnejši suši, spomladanski pozebi (robinja – akacija), kasnejšem deževnem obdobju, nekateri čebelarji niso iztočili niti kaplje medu. Po podatkih, ki pa jih čebelarji dokaj neradi izdajo, je bilo najhuje na gorenjskem koncu.
V zadnjem času je bilo nekaj donosa lipe in nekaj malega smreke sedaj pa vsaj za začetek kaže, da bo kostanj prva resna paša letos.
Kako bo s hojo, na kateri čebele nabirajo enega najbolj cenjenih medov v Sloveniji, še ni jasno, se pa nekaj malega že dogaja. Na strani Čebelarske zveze Slovenije so sicer dokaj ažurna obvestila o medenju, vendar ko vprašaš čebelarja, so donosi tako ubogi, da človeka zaboli srce.
Upajmo, da bo narava nadoknadila čez leto tisto kar je vzela spomladi in bomo jedli pravi domači med, ki raznorazne uvožene »čudeže« prekaša tako po kvaliteti kot po ukusih.