Čiščenje in razkuževanje seskov pred molžo (predipping)
S čiščenjem in razkuževanjem seskov pred molžo dekontaminiramo kožo seskov.
To je pomembno zato, da omejimo širjenje mikroorganizmov in znižamo število novih intramamarnih infekcij (zlasti z okoljskimi mikroorganizmi, ki so v umazaniji, ki je na vimenu) kot tudi, da preprečimo kontaminacijo mleka z umazanijo, ki je na seskih.
Poleg prej zapisanega dobra priprava vimena prispeva k boljšemu spuščanju mleka v vime, to pa skrajša čas molže in s tem zmanjša možnost za poškodbe kože in konice seska (razcveteli seski) ter poveča količino namolzenega mleka.
Okoljski mikroorganizmi (zlasti koliformi in okoljski streptokoki) kontaminirajo kožo vimena med molžami, na ležišču. Te mikroorganizme lahko z vimena odstranimo z uporabo dezinfekcijske pene, ter jim tako preprečimo, da bi med ali po molži prišliskozi seskov kanal in povzročili mastitis. Več na: http://zdravovime.blogspot.com/2012/01/ciscenje-in-razkuzevanje-seskov-pred.html