• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Strokovni Nasveti
  • Govedoreja
  • Aflatoksini v koruzi

Deli

Obvestilo
31. 01. 2014

Aflatoksini v koruzi

Foto: Aleš Kolmanič

Nacionalni veterinarski inštitut Veterinarske fakultete v Ljubljani je 30. januarja obvestil Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin o izvidih vzorcev krme, ki so bili odvzeti na kmetiji, ki je dobavila mleko šestim mlekomatom. Izvidi so pokazali, da je v vzorcu koruze hrvaškega porekla ugotovljena vrednost 0,0839 mg/kg aflatoksinaB1, kar predstavlja štirikratni presežek mejne vrednosti (mejna vrednost je 0,02 mg/kg). Uradni veterinarji izvajajo preglede dokumentacije v zvezi s sledljivostjo krme.

UVHVVR je bila danes obveščena še o eni najdbi aflatoksina v mleku iz kmetije na gorenjskem. Mleko je bilo oddano izključno v mlekarno, ki je izvedla vse potrebne teste, da je identificirala kmetijo iz katere izhaja kontaminirano mleko. Kmetija ima prepoved oddaje mleka za javno potrošnjo. Iz trenutno razpoložljivih podatkov je razvidno, da je kmetija uporabljala koruzo hrvaškega porekla, ki bo analizirana na prisotnost aflatoksina.

Prejšnja novica
Strokovni nasveti
30. 01. 2014

Mlečnost krav v Sloveniji v letu 2013

Naslednja novica
Slovenija
03. 02. 2014

Mleko na mekomatih spet neoporečno

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke