Festival slovenskih sirov
Slovenski sirarski praznik v kongresnem centru na Brdu pri Kranju je bil izjemno dobro obiskan. Zanimanje ljudi za kakovostne, doma pridelane sire je bilo veliko večje, kot so pričakovali organizatorji. Vendar je očitno, da so si v 20 letih dela, člani Združenja kmečkih sirarjev Slovenije, pridobili ugled in tudi svoje mesto na trgu. Pa ne zgolj na tržnicah in trgovskih policah, ampak tudi v restavracijah in gostilnah s priznanimi kuharji. Ti so pripravili kar šest delavnic in udeležencem pokazali, kako uporabljajo sire iz slovenskih kmetij, celo bohinjski mohant in to v piškotih.
Ali bo Festival slovenskih sirov tudi prihodnje leto? Tisti sirarji, ki se letos festivala niso udeležili, bodo prihodnje leto imeli na voljo le nekaj dodatnih mest. Sicer pa je bila prireditev izredno odmevna in medijsko pokrita, kar je pomenilo samo še dodatno promocijsko vrednost za sirarje. Pohvalno pa je tudi to, da so se predstavile vse slovenske mlekarne. Več o dogodku v tiskani izdaji Glasa dežele, danes pa nekaj posnetkov.
Foto galerija