• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Novice
  • Slovenija
  • Festival slovenskih sirov

Deli

Darinka Sebenik
03. 10. 2018

Festival slovenskih sirov

Foto : Darinka Sebenik

Slovenski sirarski praznik v kongresnem centru na Brdu pri Kranju je bil izjemno dobro obiskan. Zanimanje ljudi za kakovostne, doma pridelane sire je bilo veliko večje, kot so pričakovali organizatorji. Vendar je očitno, da so si v 20 letih dela, člani  Združenja kmečkih sirarjev Slovenije, pridobili ugled in tudi svoje mesto na trgu. Pa ne zgolj na tržnicah in trgovskih policah, ampak tudi v restavracijah in gostilnah s priznanimi kuharji. Ti so pripravili kar šest delavnic in udeležencem pokazali, kako uporabljajo sire iz slovenskih kmetij, celo bohinjski mohant in to v piškotih.

 

Ali bo Festival slovenskih sirov tudi prihodnje leto? Tisti sirarji, ki se letos festivala niso udeležili, bodo prihodnje leto imeli na voljo le nekaj dodatnih mest. Sicer pa je bila prireditev izredno odmevna in medijsko pokrita, kar je pomenilo samo še dodatno promocijsko vrednost za sirarje. Pohvalno pa je tudi to, da so se predstavile vse slovenske mlekarne. Več o dogodku v tiskani izdaji Glasa dežele, danes pa nekaj posnetkov.

 

Foto galerija

fesrival_sirov_s

fesrival_sirov_s

Prejšnja novica
Slovenija
30. 09. 2018

Kodeks obnašanja v naravi

Naslednja novica
Novice
12. 10. 2018

Komendski sejem uradno odprt

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke