Sirnica Pustotnik
V Gorenji vasi, v Poljanski dolini, so Pustotnikovi javnosti predstavili novo sirarno, ki so jo poimenovali Sirnica. Nesporno dejstvo je, da Žuža in Milan Brence, že dolga leta orjeta ledino v predelavi mleka. Bila sta prva, ki sta začela in kmalu so se jima pridružili še drugi. Slovenija se danes lahko, tudi zaradi odlično delujočega Združenja malih sirarjev, pohvali z zelo kakovostnimi, predvsem pa posebnimi siri. Pustotnikovi so sprva predelovali doma prirejeno kravje mleko, z leti pa so dodali še ovčje in kozje mleko od drugih kmetov.
Usmerila sta se v predelavo posebnih sirov, ki pa sta jim dodala tudi nov, stilski dizajn. Ni dovolj, da je nekaj samo dobro, mora biti tudi privlačno. Kombinacija tega je kot kaže recept za uspeh. Kljub trdemu delu, sta uspela vzgojiti štiri otroke, z dobrimi delovnimi navadami in polni novih idej. Tako so se lotili povečevanja sirarne prav na željo otrok. In zdaj bodo znanje ter izdelke predstavljali v zelo lepo opremljeni trgovinici. Pa tudi tu so naredili korak naprej, saj bo tu mogoče kupiti izdelke kmetij iz okolice, kar pomeni, da so začeli povezovati kmete z različno ponudbo – ne zgolj mleko in izdelki. Pripravili pa bodo tudi tečaje za sirarje in sprejemali skupine , ki si bodo lahko ogledali pridelavo sira od krave, do koluta. Za konec pa jim bodo v kulinaričnem oddelku ponudili tudi dobrote značilen za Poljansko dolino. Več o sirarni in Pustotnikovi pa v tiskani izdaji Glasa dežele.