• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Reportaže
  • Slovenija
  • Ločanovi predstavili javnosti nov hlev

Deli

Anka Dolinar
15. 12. 2014

Ločanovi predstavili javnosti nov hlev

V soboto, 13. decembra 2014, smo se zbrali v Topolšici na kmetiji Ločanovih. Povabili so nas, da skupaj svečano proslavimo otvoritev novega hleva. Po dobrih dvajsetih letih, ko so zgradili hlev na prosto rejo za 60 živali, so se odločili, da je potrebno z razvojem nadaljevati in upoštevati novejše tehnologije reje goveda in prireje mleka. Tako imajo sedaj nov, sodoben hlev, v katerega lahko privežejo 110 živali, od tega 70 krav molznic. K novi tehnologiji spada tudi robot za molžo krav, ki precej olajša delo v čredi. Na otvoritvi sta spregovorila Darko Menih, župan občine Šoštanj in Marko Dolinar, predsednik GPZ in nato sta župan in Damjan Ločan prerezala trak. Seveda smo si ogledali tudi notranjost sodobnega hleva, ki je zelo prijetna, tako za živali in tudi za ljudi, saj je zračen in svetel.

 

Sledila je tudi pogostitev in obdarovanje z lično izdelanimi domačimi darili, kar je največ veselja povzročila pri vseh otrocih, ki jih ni bilo malo.

Prejšnja novica
Slovenija
18. 11. 2014

Ako je na Martina lipo vreme

Naslednja novica
Reportaže
03. 01. 2015

Poučno druženje s poljedelci iz vse Slovenije

Aktualno

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Brazilija v plusu tudi pri DDG

Evropa in Svet
06. 06. 2025

Pšenica in cene v pričakovanju žetve

Dogodki
26. 05. 2025

Razstava ovac in koz ter revija pastirskih psov

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke