• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Zelenjavni špageti s paradižnikovo omako

Deli

Natisni

Tatjana Fugger
01. 06. 2023

Zelenjavni špageti s paradižnikovo omako

Foto Sebastjan Jarc
Sestavine:
  • 2 bučki
  • 1 korenček
  • 400 g domače paradižnikove mezge
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 žlica belega olja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • ščep sladkorja, sol, malo mlete rdeče paprike, peteršilj, sveža bazilika

Priprava
Bučki operemo in narežemo na rezalniku, korenček olupimo in nato narežemo na rezalniku na trakove (»špagete«). Vse skupaj premešamo in damo na stran za toliko časa, da naredimo omako.
Čebulo drobno nasekljamo, solimo in prepražimo na olju. Ko začenjajo robovi dobivati rumeno barvo in je prijetnega vonja, dodamo paradižnikovo mezgo ali na kocke narezan paradižnik v mezgi, sladkor, papriko in pol drobno nasekljane bazilike. Ko zavre, pokrijemo in kuhamo deset minut. Potem odstavimo z ognja, dodamo drobno nasekljan peteršilj in malo bolj grobo narezano baziliko, še žlico olivnega olja ter prelijemo zelenjavne špagete. Ponudimo na večjem krožniku, da si vsak sam vzame, kolikor želi. Jed lahko jemo tudi čez nekaj ur, vendar jo hranimo v hladilniku. Špagetna oblika zelenjave običajno pritegne k jedi tudi otroke.

Prejšnja novica
Sladice
05. 04. 2023

Potratna potica v kozarčku

Naslednja novica
Mesne jedi
05. 06. 2023

Kuhana govedina v solati

Popularni recepti

Sladice
20. 08. 2025

Galetta s hruškami in slivami

sebastjan Jarc
Mesne jedi
05. 08. 2025

Pečena jagnječja zarebrnica

Sladice
23. 07. 2025

Borovničev sladoled – domači

Zelenjavno mesne jedi
30. 06. 2025

Polnjene bučke z mletim mesom

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke