• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Zapečeni šparglji z jajci

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
31. 03. 2014

Zapečeni šparglji z jajci

Foto: Anton Jarc

Sestavine

  • 50 dag špargljev
  • 3 ali 4 jajca
  • 3,5 dl mleka
  • skodelica naribanega parmezana ali drugega sira
  • žlica masla
  • sol

Priprava

Šparglje operemo, odrežemo olesenelo peto in jih narežemo na daljše kose. Stepemo jajca, solimo, prilijemo mleko in dobro premešamo. Namastimo pekač velikosti približno 20 x 30 centimetrov, zlijemo vanj jajca z mlekom in dodamo šparglje. Povrhu potresemo z naribanim sirom, damo pečico, ogreto na 200 ºCelzija in pečemo 15 minut. Lahko so samostojna jed, zraven ponudimo solato ali pa priloga k mesnim jedem.

Prejšnja novica
Recepti
24. 12. 2013

Božična gnezda

Naslednja novica
Recepti
01. 05. 2014

Solate z mesom

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke