• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Mesne jedi
  • Svinjski zrezek na žaru

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
22. 10. 2015

Svinjski zrezek na žaru

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 4 svinjski zrezki
  • sol
  • poper
  • olje
  • stročji fižol
  • drobnejši krompir
  • koromač
  • paradižnik
  • manjša bela čebula

Priprava

Stročji fižol, okrogli, operemo in skuhamo do mehkega v vroči slani vodi. Odcedimo. Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Stresemo ga v vroče olje, posodo pokrijemo in pečemo do zlatorumene barve. Ko je pečen, ga s penovko poberemo in odcedimo na papirnati brisači. Stresemo v posodo in solimo ter premešamo.
Zrezke posolimo, potolčemo in damo na posodo, ki ima dno razbrazdano kot žar, ki smo jo prej naoljili. Zrezek pečemo na vročem ognju po dve do tri minute na vsaki strani. Ko je popečeno, ga damo za nekaj minut na stran in potresemo še s poprom. Na krožnik naložimo malo krompirja, fižola in svež, na kose narezan paradižnik in nekaj lističev čebule. Obrok je popoln, tako da ne potrebujemo dodatkov, kot sta solata ali kruh, bo pa po obroku dobrodošlo vsaj eno jabolko.

Prejšnja novica
Recepti
20. 08. 2015

Kis iz bezgovih jagod

Naslednja novica
Recepti
27. 10. 2015

Pečene jabolčne rezine

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke