Slivova marmelada s pomarančo in rozinami

Sestavine
- 2,5 kg slivove kaše
- 300 g sladkorja
- 3 pomaranče
- 3 limone
- dobno narezana lupina dveh pomranč in ene limone
- 800 g rozin, namočenih v rum
Postopek
Slive razkoščičimo, dodamo deciliter ali dva vode in kuhamo do mehkega. Sadno kašo zmešamo s paličnim mešalnikom ter dodamo pet slivovih koščic in naribani lupini obeh pomaranč in limon. Ob stalnem mešanju naj masa vre vsaj eno uro, da izpari čim več tekočine. Ko je masa gosta, odstranimo koščice, dodamo sladkor, sok pomaranč in limon. Šele ko masa spet zavre, dodamo vse rozine, in ko ponovno zavre, mešamo še približno 10 minut, nato pa jo hitro nadevamo v kozarce in zapremo po enakem postopku kot klasično slivovo marmelado. Kozarce zavijemo v odejo in hladimo dan ali dva.