• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Recepti
  • Sadna biskvitna rezina

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
20. 12. 2012

Sadna biskvitna rezina

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

za biskvit
  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • rum
  • nastrgana limonina lupina
za nadev
  • 80 dag marelic
  • 5 žlic sladkorja
  • 1 dl sladke smetane
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

Rumenjake vzamemo stran od beljakov in nato v veliki skledi iz vseh beljakov stepemo trd sneg. Med stepanjem počasi dodajamo sladkor, in ko se dobro umeša, začnemo med beljake počasi dodajati še rumenjake. Nazadnje pa še ročno, z metlico, umešamo moko. Dobimo rahlo zmes vanjo naribamo limonino lupinico in kanemo malo ruma, hitro nežno pomešamo in vlijemo v pekač na pekipapir. Biskvit za rulado damo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 ºC, nato temperaturo znižamo na 180 ºC in pečemo 20 minut. Ko je biskvit pečen, odstranimo pekipapir, ga položimo na novo polo pekipapirja in zvijemo v obliko rolade. Ko se ohladi ga razvijemo.

Nato marelicam odstranimo peške in jih narežemo na tenke rezine. Sladkor segrejemo, da karamelizira, in nato dodamo narezane marelice ter jih mešamo približno minuto. Biskvit razvijemo in marelice razporedimo po biskvitu, ko se nadev ohladi biskvit povrh namažemo še s stepeno sladko smetano. Rolado zavijemo, razrežemo na rezine in potresemo s sladkorjem ter ponudimo.

Prejšnja novica
Mesne jedi
10. 10. 2012

Goveji zrezki z jabolčno omako

Naslednja novica
Recepti
02. 01. 2013

Čokoladni eklerji

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke