• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Brezmesne slane jedi
  • Rižota iz pire in špargljev

Deli

Natisni

Darinka Sebenik
02. 05. 2015

Rižota iz pire in špargljev

Sestavine

  • 40 dag špargljev
  • 20 dag pire
  • žlica masla
  • žlica olja
  • korenček
  • malo pora (10 cm, narežemo ga na ploščke debeline 2 cm)
  • poper
  • peteršilj
  • 0,5 l vode (dodamo zelenjavno jušno kocko) ali juhe

Priprava

Šparglje pripravimo, tik preden jih uporabimo, in sicer jim odrežemo petke, ki jih lahko uporabimo za pripravo juhe, preostali del pa narežemo in posebej damo glavice. Korenček narežemo na tenke ploščke. V posodi razgrejemo maščobo in nanjo stresemo ploščke korenčka, premešamo in pokrijemo s pokrovko za dve minuti. Nato odkrijemo in dodamo na ploščke narezan por. Ko zadiši (ne smemo ga zažgati), dodamo piro, premešamo in zalijemo z vodo ter dodamo jušno kocko, solimo in popramo. Pokrijemo, in ko zavre, zmanjšamo temperaturo, rahlo odkrijemo posodo ter kuhamo približno 15 minut. Dodamo narezane šparglje, vendar brez glavic, premešamo in kuhamo pet minut, nato pa dodamo še glavice špargljev, premešamo, pokrijemo s pokrovko in kuhamo še en minuto.

Prejšnja novica
Recepti
07. 04. 2015

Čemaževa sol

Naslednja novica
Recepti
20. 08. 2015

Kis iz bezgovih jagod

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke