• O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Naročilnica časopisa
  • Strokovni nasveti
    • Center bikovega semena
    • Govedoreja
    • Konjereja
    • Male živali
    • Mehanizacija
    • Nasveti za mleko
    • Poljedeljstvo
    • Predelava mleka
    • Sadjarstvo in vinogradništvo
    • Zelenjadarstvo
  • Novice
    • Gospodarstvo
    • Gozdarstvo
    • Slovenija
    • Evropa in svet
    • Zanimivosti
    • Mleko
    • Mnenja in komentarji
  • Dogodki
  • Reportaže
    • Slovenija
    • Evropa in svet
  • Recepti
  • O nas
  • Kontakt
  • Prijava
  • Domov
  • Recepti
  • Mesne jedi
  • Ribja gnezda s sušenim paradižnikom

Deli

Natisni

Tatjana Fugger
06. 08. 2013

Ribja gnezda s sušenim paradižnikom

Foto: Sebastjan Jarc

Sestavine

  • 4 fileje postrvi
  • 100 g sušenega paradižnika
  • 1dl kisle smetane
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici olivnega olja
  • vejico koperca
  • 2 žlici belega vina
  • pol žličke morske soli
Sestavine za nadev
  • 6 dag pire
  • sol
  • vejico origana in list lovorja
  • slan krop
Priloga
  • večje steblo pora
  • žlico masla
  • ščep soli
  • lahko dodamo tudi 10 oliv in 10 pečenih šampinjonov

Priprava

Piro skuhamo do mehkega skupaj z začimbami v slanem kropu, odvečno vodo odcedimo. Piri dodamo na drobno narezan ali zmlet suh paradižnik. Ribje fileje po notranji strani, ne po koži, pokapljamo z oljčnim oljem, natremo s kopercem ter premažemo z vinom. Postavimo jih za deset minut v hladilnik. Pečico ogrejemo na 175 ºCelzija. Namastimo pekač. Vsak file zvijemo v krog in spnemo z zobotrebcem ter postavimo na pekač. Ribje zvitke nadevamo s pirinim nadevom. Vse skupaj nato prelijemo z mešanico jajca in smetane. Pečemo 10 minut pri 175 stopinj Celzija. Medtem na maslu prepražimo na kolobarje narezan por. Ko oveni ga posolimo. Lahko dodamo olive ter pečene šampinjone. Prilogo ponudimo skupaj z ribjimi gnezdi.

Prejšnja novica
Brezmesne slane jedi
03. 08. 2013

Polnjene paprike s krompirjem

Naslednja novica
Recepti
05. 09. 2013

Polnjene paprike – babičin recept

Popularni recepti

shutterstock
Sok, sirup
12. 05. 2025

Borovničev sadni sirup – hladni postopek

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Zelena solata s kockami kruha

Anton Jarc
Solate
12. 05. 2025

Solata s praženim mletim mesom

ds
Sladice
20. 02. 2025

Krhki flancati

ds
Sladice
20. 02. 2025

Preproste jabolčne tortice

Bodite prvi obveščeni o najnovejših novicah?

Za neomejen dostop do vsebin, objavljenih na spletni strani www.glasdezele.si je potrebna prijava. Naročniki na spletni portala, ali naročniki na spletni in tiskani časopis prejemate v svoj poštni predal novice iz področij, ki vas zanimajo, če vpišete svoj e-naslov in potrdite prijavo.

To polje ne sme biti prazno

Označite področja, ki vas zanimajo

© GPZ z.o.o., 2021. Vse pravice pridržane

  • O nas
  • Kontakt
  • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov. Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo: nujni piškotki, sejni oz. začasni piškotki, analitični piškotki, marketinški piškotki. Več o piškotkih

Sprejmi piškotke